Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uskoro kreće obnova Poljuda. Poznato je što će se raditi te cijena radova

Kako prenosi Index, Poljud će uskoro biti renoviran. Vlada Republike Hrvatske odobrila je financijska sredstva za izradu projektne dokumentacije, a radovi bi trebali započeti krajem ove sezone. Novac za ovaj projekt već je osiguran, a obnova će se odvijati u četvrtinama. Prva četvrtina koja će biti obnovljena obuhvaća jugozapadnu tribinu, na kojoj se nalaze gostujući navijači, i dio zapadne tribine prema jugu.

U drugoj fazi planira se obnova jugoistoka i dijela istoka prema jugu, a nakon toga i dijelova prema sjeveru. Plan je bio i da se koriste alpinisti, no morat će se ipak koristiti skele. Stolice se neće skidati, a obnavljat će se i kompletna betonska konstrukcija. Dok radovi budu trajali, neki dijelovi Poljuda bit će zatvoreni, no Hajduk će nesmetano igrati na stadionu. Za finaliziranje cijelog projekta obnove Poljuda trebalo bi biti uloženo 27.4 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je učinila sve u svojoj nadležnosti kako bi počela gradnja odnosno obnova stadiona Maksimir i Poljud, od svih potrebnih zakonskih preduvjeta, proglašenja Maksimira i Poljuda sportskim građevinama od nacionalnog značaja, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa kad je u pitanju maksimirski stadion, pa do osiguravanja 13.7 milijuna eura kao prvi korak financijske potpore već za ovu godinu, a isto toliko i za sljedeće dvije. Slijedom svega, raspisali smo i Pozivni natječaj kako bi Gradovi Split i Zagreb, koji su stvarni vlasnici stadiona, mogli iskoristiti osigurana sredstva za tu namjenu u Državnom proračunu. “Na natječaj se javio Grad Split, kojem smo dodijelili gotovo 600 tisuća eura, za potrebnu dokumentaciju za početak obnove Poljuda, odnosno za ono za što su oni jedino u ovom trenutku bili spremni. Uz potreban angažman gradova, nadam se da će u sljedećim godinama ta sredstva biti iskorištena, jer je prioritet ove vlade osigurati da naša nogometna reprezentacija igra na stadionima kakve su svojim igrama i zaslužili.

Tonči Glavina, ministar turizma i sporta

Obnova obuhvaća sanaciju krovišta stadiona, armirano-betonske konstrukcije i elektroinstalacija. Poljud će dobiti i novi video i audio sustav te se prilagoditi današnjim standardima protupožarne zaštite. Uz to, sredit će se i sustav oborinskih voda. Plan obnove stadiona zamišljen je u tri faze; prva je već riješena (projektna dokumentacija), druga je sanacija krova, a treća sve ostalo.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano