Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uspavanka u Koprivnici završila bez golova

U Koprivnici u 18 sati u petak su 15. kolo SuperSport HNL-a otvorili Slaven Belupo i Gorica. Domaćin je ovdje tražio prekid malog negativnog niza od četiri utakmice bez pobjede (tri prvenstvene i jedne u Kupu) nakon uzleta po promjeni trenera. Gorica je pak i dalje hit-momčad ovogodišnjeg izdanja HNL-a koja trenutno zasluženo zauzima četvrto mjesto ljestvice.

Nije Roy Ferenčina puno mijenjao usprkos nizu bez slavlja, Antonio Bosec i Arbër Hoxha vratili su se nakon odrađenih suspenzija. Matej Šakota osvanuo je u prvom sastavu, što je značilo da se Adrian Liber vraća u srce veznog reda, gdje je zauzeo mjesto suspendiranog Michaela Agbekpornua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrostručeni desni blok jako je dobro funkcionirao za Goricu u prošlotjednoj pobjedi nad Osijekom, pa su i danas za goste krenuli Momčilo Raspopović, Alexander Munksgaard i Merveil Ndockyt. No ozljede i suspenzije malo su poremetile sastav u kojem nije bilo Marija Maloče ni Krešimira Krizmanića, pa su tako Goričani istrčali s novim stoperskim parom – Mateom Lešom i Raspopovićem. Munksgaard je zatvorio obrambenu četvorku na desnoj strani, a njoj je ovaj puta težio i Marko Soldo, premda je Ndockyt u napadu najčešće otvarao istu.

Floksula početnog obostranog opipavanja bila trajala je prvih šest minuta, a zatim je u 7. minuti Jurica Pršir prvi zagrijao dlanove Marka Suška. Neugodni udarac s 20 metara odskakivao je od mokrog travnjaka, a koprivnička jedinica iz drugog pokušaja kroti loptu.

Farmaceuti su prvi put zaprijetili preko svog najopasnijeg oružja u 14. minuti. Nije to bila pozicija s visokim xG-om, no kada Hoxha ima loptu na 20 metara od gola iskosa lijevo, svi domaći golmani strijepe. Srećom po Ivana Banića, Albančev je dalekometni pokušaj pogodio vanjski dio mreže.

Dobro je s velike udaljenosti opalio i Ivan Lepinjica u 26. minuti, no i njegov je pokušaj bio za malo neprecizan.

U 33. minuti dočekali su i gosti svoj opasni udarac iz daleka, ovaj put je Merveil Ndockyt dočekao volej na samom rubu kaznenog prostora no lopta je prohujala pored stative ukopan Suška.

Oštar ubačaj Šakote s desne strane putovao je paralelno s gol-linijom, s tendencijom skretanja prema vratima prema procjeni Banića, a on je nespretnom reakcijom istu skrenuo u vlastitu gredu! Lopta se ipak odbila natrag u polje te je opasnost za goste minula.

Pri kraju poluvremena bilježimo još jedan u nizu dalekometni pokušaj, ovaj put je Tomislav Štrkalj opalio nisko iskosa u bliži kut, no Banić to brani bez većih poteškoća.

Drugo je poluvrijeme pružilo još manje zanimljivosti od prvog, tek u 74. minuti bilježimo prvu izraženu priliku. Lijepu je polukontru izradila Gorica, Soldo je u jako dobru poziciju gurnuo Ndockyta koji unutar kaznenog prostora iskosa puca pored gola.

Tek u završnim minutama vidjeli smo nešto više zanimljivosti pred oba vrata, no ni to nije rezultiralo s nekim konkretnim prilikama. Siromašna utakmica tako je završila s početnih 0:0. Gorica se tako privremeno izjednačila s Dinamom na trećem mjestu ljestvice, dok se Slaven približio Lokomotivi na bod zaostatka, no oboje su omogućili svojim pratiteljima da ih potencijalno preskoče (Osijek) ili se s njima bodovno izjednače (Istra 1961).

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano