Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uspavano prvo i sjajno drugo poluvrijeme u dvoboju Gorice i Slavena

Napokon smo, nakon silnih odgoda, dočekali vikend u kojem će svih 10 klubova Super Sport HNL odigrati svoje utakmice. Prvu utakmicu 6. kola su od 20 sati u Velikoj Gorici odigrali domaćin Gorica i Slaven Belupo, a utakmica je završila rezultatom 2:2. Dvostruki strijelac za domaćine je bio Ndockyt dok su golove za goste zabili Hoxha i Mioč.

Glavni sudac utakmice bio je Goran Pečarić iz Zagreba kojem su asistirali Goran Pataki (Đakovo), Dario Kolarević (Zagreb) i Zdenko Lovrić (Đakovo) dok su u VAR sobi bili Ante Čuljak (Zagreb) i Ivan Vučković (Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buran je tjedan iza Gorice. Pogodak Domagoja Vide u 100. minuti za AEK protiv Dinama urokovao je domino reakciju unutar lige. Nakon što su Modri u ponedjeljak smjenili Igora Bišćana i ekspresno doveli Sergeja Jakirovića iz Rijeke, već u utorak su i današnji domaćini ostali bez trenera jer je Željko Sopić postao novi strateg kluba s Kvarnera. Do danas Gorica nije pronašla novog trenera pa je momčad s klupe vodio dosadašnji pomoćnik Mensur Mujdža, a njihov sada bivši trener Sopić je gledao ovu utakmicu uživo s trbine velikogoričkog stadiona.

S druge strane, nije bilo previše mira ni u Koprivnici jer su zadnjih dana kolale glasine da bi Ricardo Moniz mogao dobiti otkaz ukoliko Slaven ne donese bodove iz Velike Gorice. S obzirom na očekivano prije sezone, Slaven djeluje sasvim solidno tako da se ovakav pritisak i odluka čine ishitrenima.

U odnosu na prošlotjedni poraz protiv Osijeka, strateg Gorice se danas odlučio na dvije promjene u sastavu. Umjesto Valentina Majstorovića i Marka Solde utakmicu su započeli Alexander Munksgaard i kapetan momčadi Filip Mrzljak. Što se tiče Slavena, svoje mjesto u sastavu su pronašli Filip Hlevnjak i Vinko Međimorec dok iz sastava koji je prošli tjedan uzeo bod protiv Istre nema Maria Marine i Marka Martinage koji su završili na klupi. Domaćin u današnjem ogledu ne može računati na Šrolera dok su gosti bez Božića, Pllane i Caimacova.

Prvi udarac na utakmici već u 1. minuti uputio je Josip Mitrović koji je pucao s ruba kaznenog prostora, a njegov udarac brani Ivan Sušak koji je briljirao u prošlom kolu te svojim nastupom zaslužio mjesto u Ofenzivinoj momčadi kola. Par minuta kasnije nakon udarca iz kuta uzvraća Slaven preko Vinka Međimoreca koji je nakon skoka uputio dva udarca, ali jedan je blokirala obrana domaćina dok je drugi svojom intervencijom zaustavio vratar Ivan Banić.

Sljedeću ozbiljniju situaciju smo vidjeli u 13. minuti kada se ponovno Mitrović izborio za udarac s desne strane kaznenog prostora. Izbacio je driblingom dvojicu igrača Slavena, ali njegov udarac koji se od bloka odbio u bliži kut je lako ukrotio Sušak.

U 18. minuti smo vidjeli scene koje uvijek mrzimo. Nakon jednog zračnog duela, napadač gostiju Dilan Ortiz završio je na travnjaku. Čini se da ga je Filip Mrzljak slučajno pogodio laktom u nos, a ozljeda je bila dovoljno ozbiljna da intervenira hitna pomoć koja ga je odmah odvezla sa stadiona iako se na prvu činilo sve kao normalan zračni duel. Ortiz je sjedio na nosilima dok su ga odvozili pa se nadajmo da ipak nije ništa ozbiljno, a na terenu ga je zamijenio 19-godišnji Matej Šakota koji je do sada ove sezone nastupio samo 15 minuta protiv Rudeša. Sudac Pečarić nije sudio niti prekršaj za Goricu u ovoj stuaciji.

U 27. minuti bilježimo opasan ubačaj Mitrovića s lijeve strane. Lopta se prošetala kroz kazneni prostor gostiju, ali nitko od igrača Gorice nije uspio stići do nje. Malo nakon toga je Jurica Pršir poslao ubačaj iz slobodnog udarca, ali na kraju nije bilo opasnosti za vratara Suška.

U 38. minuti dvije dobre situacije na svakoj strani terena. Prvo se Ante Crnac izvukao s loptom oko centra na lijevoj strani i gurnuo odličnu loptu u međuprostor usamljenom Benediku Mioču koji na vrhu kaznenog prostora šalje loptu na lijevu stranu prema Štefulju, a oon ubacuje oštro u peterac domaćina. Obrana Gorice je očistila loptu koju na nekih 20 metara od svog gola uzima Merveil Ndockyt i osvaja gotovo cijeli teren, ulazi u kazneni prostor Slavena te odlaže loptu na udarac Nikoli Vujnoviću koji s 10 metara puca loše i to bez većih problema brani Sušak.

Uspavanku koju smo gledali u prvom poluvremenu razbucao je Ndockyt koji u sudačkoj nadoknadi zabija fantastičan pogodak za vodstvo Gorice. Primio je loptu na 25 metara od gola Slavena gotovo po sredini terena, mlako je prema njemu izašao Michael Agbekpornu, a Kongoanac je snažno i nisko opalio u prvi kut i sjajno pogodio za 1:0. Emotivan trenutak budući da je Ndockyt podignuo dres kako bi pokazao na majici sliku njegove nažalost preminule sestre za što je dobio žuti karton.

Na poluvrijeme smo tako otišli sa zasluženim vodstvom domaćina koji su ipak pokazali više od gostiju iz Koprivnice unatoč tome što prvi dio nije bio pretjerano zanimljiv. Jedinu izmjenu na poluvremenu napravio je trener Gorice koji je u igru ubacio Majstorovića umjesto Munksgaarda.

Jedva smo se udobno smjestili za početak nastavka utakmice, a Slaven Belupo je u 50. minuti izjednačio rezultat. Udarac iz kuta s lijeve strane je kvalitetno izveo Mioč, najviši u skoku je Agbekpornu koji loptu glavom proslijeđuje na drugu vratnicu gdje je usamljen Arber Hoxha koji zabija za 1:1.

Gorica odmah uzvraća udarac i jedva minutu kasnije ponovno dolazi u vodstvo. Nakon akcije Slavena, loptu je duboko u svojoj polovici uzeo Majstorović. On potom šalje dugu loptu ispred kaznenog prostora gostiju gdje usamljeni Vujnović uspjeva primiti loptu između dva stopera Slavena, čeka dolazak Ndockyta iz drugog plana i savršeno ga poslužuje na 15 metara od gola, a Kongoanac snažnim udarcem u suprotni kut zabija za novo vodstvo Gorice. Ndockytu je prvi put u karijeri zabio dva gola na jednoj utakmici.

Totalna ludnica u drugom poluvremenu (za razliku od uspavanke u prvom dijelu) se nastavlja te Slaven već u 54. minuti ponovno dolazi do izjednačenja. Dugu loptu prema kaznenom prostoru je s lijeve strane poslao Daniel Štefulj, a najviši u skoku je branič domaćina Mario Maloča. Međutim, nakon njegove intervencije lopta se odbija na vrh kaznenog prostora i savršeno odskače na volej Benediku Mioču koji isprve snažno puca i zabija za 2:2.

Nakon ovog fenomenalnog početka drugog dijela utakmica se ponovno vratila u spori ritam pa tako tek u 68. minuti utakmice bilježimo neku ozbiljniju situaciju kada je Mrzljak uputio udarac s 20 metara koji je obrana Slavena odbila u udarac iz kuta.

Velika priliku je imala Gorica u 73. minuti! Aut s desne strane je izveo Momčilo Raspopović i dugačkim ubacivanjem pronašao Vujnovića blizu peterca Slavena. Vujnović se sjajno okreće na desnu nogu sa stoperom na leđima i puca u suprotni kut te pogađa vratnicu. Jako je blizu bila Gorica novom vodstvu. Minutu kasnije je snažnim udarcem iz daljine zaprijetio Pršir, ali je vratar Sušak uspio obraniti te stići na odbijenu loptu prije natrčalog Majstorovića.

Odmah se nastavlja akcija na drugoj strani terena kada je prvo Mioč pucao glavom nakon centaršuta Crnca, ali je pogodio samo u blok Raspopovića. U nastavku je lopta došla do Hoxhe na lijevoj strani koji se driblingom rješava Raspopovića i upućuje snažan ubačaj u peterac domaćina gdje Banić krajnjim naporom odbija loptu izvan opasne zone.

Do kraja utakmice nismo vidjeli previše uzbuđenja. Na kraju podjela bodova u Velikoj Gorici iako bi pošteno bilo reći da su domaćini bili bliže pobjedi. Gorica u idućem kolu ide na Kranjčevićevu u goste Rudešu, a Slaven Belupo će dočekati Lokomotivu u Koprivnici.

Komentari

Povezano