Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uspio je: David Moyes po prvi put u karijeri slavio na Emiratesu protiv Arsenala

Nogometaši Arsenala i West Hama su večeras na Emiratesu zaključili 19. kolo Premier lige. U dvoboju u kojem su domaćini napadali, gosti su slavili s 2:0.

Od početka utakmice je Arsenal zagospodario terenom, no bez veće prilike za gol. Ipak, u 13. minuti su poveli gosti. Jedan ubačaj s lijeve strane je Gabriel Magalhaes promašio “očistiti” iz svog šesnaesterca, Jarrod Bowen je stigao loptu prije nego što je ona izašla u korner te je dao povratnu loptu za natrčalog Tomaša Součeka koji matira Davida Rayu za vodstvo gostiju od 1:0. Uslijedila je duga provjera je li lopta izašla prije nego što ju je Bowen stigao, a presuda je bila takva da jest i “Čekićari” su poveli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću priliku za pogodak u dotadašnjem dijelu susreta su “Topnici” imali u 30. minuti nakon što je Gabriel Jesus podignuo loptu za Bukaya Saku čiji udarac glavom iz blizine brani Alphonse Areola. Nakon toga su priprijetili Ben White i Gabriel Martinelli, no novu najozbiljniju prigodu za izjednačenje ponovno ima Saka čiji udarac s nekih 5-6 metara pogađa desnu vratnicu u 42. minuti.

Do kraja prvog dijela se rezultat nije mijenjao pa su nogometaši West Hama na predah otišli s vodstvom od 1:0. Tako je Arsenal po prvi put ove sezone na odmor otišao sa zaostatkom na poluvremenu prvenstvene utakmice koja se igrala na Emiratesu.

U 53. minuti se Declan Rice odlučio na udarac iz daljine, međutim njegov snažan pokušaj odlazi preko gola. Samo dvije minute kasnije su nogometaši West Hama udvostručili prednost. James Ward Prowse je ubacio iz kornera, a na njegov ubačaj dotrčava Konstantinos Mavropanos koji glavom zabija pogodak nakon što je lopta na putu do mreže pogodila i gredu i vratnicu. Bio je to njegov prvi pogodak za West Ham i prvi pogodak u Premier ligi u karijeri.

U 65. minuti se ponovno iskazao Alphonse Areola jer je upisao novu veliku obranu nakon udarca glavom Gabriela Jesusa s pet metara. Samo minutu kasnije je Brazilac ponovno pokušao glavom nakon što je ostao sam na lijevoj vratnici, ali ovog puta prebacuje loptu preko gola.

Do kraja dvoboja su nogometaši Arsenala imali više od igre, ali Areola je zaključao svoja vrata i nije dozvolio pogodak domaćinima. Dapače, West Ham je u 96. minuti dobio priliku s bijele točke postaviti konačnih 3:0, međutim David Raya je obranio udarac Saidu Benrahmi pa su tako gosti slavili s 2:0 za treću uzastopnu pobjedu u Premier ligi i skok na šesto mjesto. S druge strane, Arsenal je ostao iza Liverpoola koji ima dva boda više od engleskih doprvaka.

West Ham je tako večeras prekinuo niz od osam uzastopnih prvenstvenih utakmica bez pobjede nad Arsenalom. Zanimljivo je da su posljednji put slavili u siječnju 2019. godine kada je pogodak za konačnih 1:0 postigao današnji član Arsenala – Declan Rice.

Također je prekinut niz Arsenala od sedam uzastopnih pobjeda nad West Hamom na Emiratesu, a treba istaknuti kako ih je te 2015. godine s klupe vodio Slaven Bilić, dok je ovo prva pobjeda Davida Moyesa na gostovanju protiv Arsenala u karijeri u 23. pokušaju.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano