Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Usprkos dokazima, EHF je odbio žalbu Šveđana uz bizarno objašnjenje

Rukometaši Francuske su jučer izborili finale Europskog prvenstva nakon velike drame i pobjede nad Švedskom. Do pobjede su došli nakon produžetaka kojima je prethodio kontroverzni pogodak u posljednjoj sekundi regularnog dijela vremena.

Pogodak vrijedan izjednačenja je za Francusku postigao Elohim Prandi, a njega možete vidjeti OVDJE. Iako su na prvi pogled svi bili oduševljeni pogotkom, isti nije trebao biti važeći jer je Francuz prilikom izvođenja udarca podignuo obje noge što je protivno pravilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se na samom terenu nisu bunili, Šveđani su nakon susreta uložili službenu žalbu koja je, naravno, odbijena. EHF je na službenoj stranici to objasnio na sljedeći način:

Nakon pomne procjene situacije, povjerenstvo je odlučilo da je korištenje VAR tehnologije diskrecijsko pravo EHF sudaca, a ne obveza. VAR se koristi samo kada suci ozbiljno sumnjaju u donošenje ispravne odluke ili kada nisu u stanju ispravno sagledati situaciju. Samo je na sucima ili delegatima, odluka hoće li koristiti VAR.

Odluka da se ne koristi VAR spada u djelokrug EHF pravnih propisa kao i EHF EURO pravilnika i smatrat će se činjeničnom i stoga konačnom odlukom koja ne podliježe nikakvom prigovoru.

Prosvjed se stoga odbacuje kao nedopušten.

Komentari

Povezano