Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Usprkos porazu, Hrvatska je izborila polufinale olimpijskih kvalifikacija. Evo što bi se trebalo dogoditi da ne bude prva

Hrvatska košarkaška reprezentacija je danas u Pireju doživjela neočekivan poraz od Novog Zelanda. Nakon što su izabranici Josipa Sesara jučer ostvarili jednu od najvećih pobjeda u novijoj povijesti svladavši Sloveniju, samo nekoliko sati kasnije su poraženi s 90:86 od nominalno dosta slabijeg protivnika.

Usprkos porazu, plasman Hrvatske u polufinale olimpijskog kvalifikacijskog turnira nije ugrožen. Međutim, pod upitnikom je prvo mjesto, a evo što bi se trebalo dogoditi u sutrašnjem ogledu između Slovenije i Novog Zelanda da Hrvatska ne bude prvoplasirana u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo i osnovno je naravno bilo kakva pobjeda Novog Zelanda. Time bi momčad Pere Camerona u polufinale otišla kao prva s omjerom 2-0, dok bi Hrvatska bila druga, a Slovenija bi nakon četvrtog mjesta u Tokiju ostala bez Olimpijskih igara.

Ipak, bez podcjenjivanja ikoga, pogotovo nakon današnjeg trijumfa, realnije je za očekivati pobjedu Slovenije. Što se tiče naših susjeda, njima je za prolaz dalje potrebna pobjeda od 11 poena razlike. Time bi došli do koš razlike od -5, dok bi Novi Zeland bio na -7, a Hrvatska bi tako ostala prva s +12. U slučaju pobjede Slovenije od 10 poena razlike, gledao bi se broj postignutih poena, no to nikako ne utječe na Hrvatsku koja bi ostala prva.

Pobjeda Slovenije odgovara Hrvatskoj sve dok je ona u rasponu između jednog i 28 poena razlike. U slučaju pobjede Slovenije od 27 poena razlike, oni bi tada imali koš razliku od +11 čime nebi preskočili hrvatsku izabranu vrstu koja je na +12 poslije dvije utakmice. U slučaju pobjede od točno 28 poena razlike bili bi poravnati i gledao bi se broj postignutih poena. Drugim riječima, Slovenija bi u tom scenariju trebala postići 103 poena za prvo mjesto.

Dvoboj između Slovenije i Novog Zelanda je na rasporedu u četvrtak, 4. srpnja od 16:30 sati.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano