Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Utakmica Tottenhama i Liverpoola se teoretski može ponoviti

Iako je prošlo već nekoliko dana od spornog susreta Tottenhama i Liverpoola u kojem je poništen gol Luisa Diaza zbog greške u komunikaciji sudaca, medijska prašina se još nije slegla.

Navijači Liverpoola, ali i Jurgen Klopp, smatraju da bi se utakmica trebala ponoviti, a prema propisima UEFA-e, je takav scenarij moguć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Liverpool nije uputio službeni zahtjev za ponavljanjem utamice, ukoliko to naprave imaju se pravo nadati ponovljenom susretu. Naime, u ovom slučaju se nije radilo o sudačkoj pogrešci, već o krivom tumačenju pravila.

VAR soba je imala sve alate na raspolaganju te je nakon pregleda snimke bilo jasno da je gol regularan što su VAR suci i potvrdili. U ovom slučaju glavni sudac pak nije potvrdio tu odluku zbog šuma u komunikaciji, no to ne ulazi u sferu sudačkog uvjerenja, lošeg kuta gledanja ili nečeg trećeg što je uzrokovalo krivu sudačku odluku. Samim tim je prekršeno jedno od osnovnih pravila nogometne igre zbog kojeg Liverpool ima pravo na zahtjev za ponavljanjem susreta.

Ipak, situacija nije toliko jednostavno jer ista ta UEFA-ina pravila govore da se takvi zahtjevi moraju predati u roku od 12 sati nakon završetka utakmice. Istovremeno, pravila Premiershipa ne poznaju pojam ponovljene utakmice zbog kršenja pravila nogometne igre koje je proizašlo ovakvom sudačkom greškom.

Te okolnosti su pomalo otegotne za Liverpool, no sportski pravni stručnjaci ipak govore o potencijalnom presedanu s obzirom na to da smo audiozapis VAR sobe čuli tek nakon proteka tog perioda od 12 sati.

Liverpool trenutno ne razmatra pravne korake, no ukoliko se upuste u takvu akciju šansa za ponavljanjem utakmice postaje ozbiljna. Dapače, kršenje pravila odnosno protokola smo ove godine već vidjeli u slovenskoj juniorskoj ligi nakon čega je donešena odluka da se utakmica ponavlja. Sve ovisi o tome koliko daleko želi ići Liverpool u ovom slučaju.

Komentari

Povezano