Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Utakmice Bundeslige pale u drugi plan zbog tragedije

Izvještaj o današnjim utakmicama Bundeslige nažalost moramo započeti tragičnim vijestima. Naime, jednom od navijača Schalkea je u posljednjim minutama utakmice protiv Bayera pozlilo. Usprkos brzoj reakciji hitne pomoći i pokušajima reanimacije, navijač je izgubio život, zbog čega je pred sam kraj utakmice ispunjeni stadion utihnuo.

Jučerašnjom utakmicom Eintrachta iz Frankfurta i Bochuma otvoreno je 26. kolo njemačke Bundeslige. U zanimljivom prvom poluvremenu gosti su stigli u vodstvo preko Takume Asana koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, da bi u 22. minuti Randal Kolo Muani izjednačio s bijele točke. Bio je mu je to 12. pogodak ove sezone, čime je uz isto toliki broj asistencija trenutno najučinkovitiji igrač lige. Füllkrug i Musiala na drugom mjestu te ljestvice imaju zbojeno po 20 golova i asistencija. Sjajni ovosezonski učinak već je ranije privukao pažnju mnogih svjetskih velikana, a od jučer se sve glasnije spominje i minhenski Bayern… Od naših predstavnika, Kristijan Jakić odigrao je u dresu Eintrachta svih 90 minuta na poziciji desnog stopera, dok Hrvoja Smolčića kod domaćina nije bilo ni na klupi zbog ozljede. Eintracht je osvojenim bodom ostao u igri za europsko mjesto, no dopustili su i Leverkusenu da smanji zaostatak, dok je gostima ovo bio vrijedni bod u borbi za opstanak. Golove s utakmice možete pogledati na ovom linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnji program započet je s pet utakmica, kao uvod u veliki derbi Bayerna i Dortmunda. Krenimo od utakmice između Wolfsburga i Augsburga, u kojoj je Wolfsburg izdominirao susretom, a na koncu jedva osvojio bod! Gosti s Dionom Drenom Beljom u napadu šokirali su goste već u 2. minuti, a utakmicu iz noćnih mora imao je domaći kapetan Maximilian Arnold koji je nespretno zabio autogol za 0:1, a potom i promašio cijela vrata s bijele točke u 21. minuti! Samo u prvom poluvremenu su Vukovi promašili čak 5 velikih prilika, a gosti u 32. minuti podebljali vodstvo preko Mergima Berishe. Nisu Zeleno-bijeli odustali ni u drugom polvremenu, imali su loptu u posjedu čak tri puta više od protivnika, te dočekali i smanjenje rezultata na 1:2 preko Luce Waldschmidta, kojem je to bio tek drugi ovosezonski ligaški pogodak. Maximilan Arnold u ovoj se situaciji iskupio za grijehe prvog poluvremena asistencijom. Debelo u sudačkoj nadoknadi, momčad trenera Nike Kovača stigla je do (i više nego zasluženog) boda, kada Felix Nmecha u 96. minuti zabija za 2:2 na asistenciju Kevina Paradesa, mladog Amerikanca koji skreće pažnju u malo minuta koje dobiva. Wolfsburg ostaje u igri za Europu, no s potencijalnom bi pobjedom bili na diobi 6. mjesta, dok su gosti relativno sigurni od borbe za opstanak. Od naših igrača u sastavu gostiju zbog ozljede nije bilo Bartola Franjića.

Freiburg i Hertha također su podijelili bodove, a po gornjem principu možemo gostima dati ulogu Wolfsburga, jer oni su bili ti koji su u ovoj utakmici promašili čak 4 velike prilike, od čega 3 u drugom poluvremenu. Posebno je neprecizan bio Dodi Lukebakio koji je sam promašio dvije. Domaći talisman Vincenzo Grifo doveo je Freiburg u vodstvo u 52. minuti, da bi Jessic Ngankam izjednačio u 77. Biti će to na koncu vrijedan bod za Freiburg zahvaljujući porazu RB Leipziga, te Brazilci iz Breisgaua ostaju na 4. mjestu koje ih vodi u Ligu prvaka. Zadovoljni će bodom biti i momci iz Berlina koji su na 16. mjestu, zadnjem koje ne vodi direktno u Bundesligu 2. Filip Uremović odigrao je 76 minuta za gostujuću momčad, dok Ivana Šunjića nije bilo u sastavu.

Union Berlin je protiv davljenika Stuttgarta naizgled imao lak posao i pobijedio 3:0, no i ovdje smo imali reviju promašaja – onu gostujuću! Domaći su svoje prilike iskoristili, poglavito u drugom poluvremenu kada prvo stižu u vodstvo zahvaljujući Sheraldu Beckeru; da bi u 3 minute riješili pitanje pobjednika. U 62. Kevin Behrens zabija za 2:0, a samo tri minute kasnije Genki Haraguchi autogolom postavlja konačni rezultat. Union ostaje na trećem mjestu ljestvice, dok Stuttgart, koji je u ovoj utakmici promašio čak 6 velikih prilika, ostaje prikovan za dno lige uz utješnu vijest da je i konkurent u toj borbi, Schalke, poražen. Josip Juranović prosjedio je utakmicu na domaćoj klupi, dok Borne Sose nije bilo u sastavu gostiju.

Prelazimo i na spomenuti Schalke, koji je pak zasluženo izgubio s 0:3 od Bayer Leverkusena. Prekid je to niza od čak 8 utakmica bez poraza za momčad iz Gelsenkirchena, koja se “vratila iz mrtvih” i borbu za opstanak opet učinila zanimljivom. Raspucani gosti zabili su čak tri gola, a mogli su ih zabiti još toliko. U drugom poluvremenu su redom zabijali Jeremie Frimpong, Florian Wirtz i Sardar Azmoun, dok je Moussa Diaby podijelio dvije asistencije. Sam rezultat i događaje na terenu zasijenio je, nažalost, događaj spomenut na početku teksta.

Mainz je šokirao RB Leipzig na njihovom terenu, i slavio s visokih, ali i zasluženih 0:3. Grogirani domaćin sada je povezao tri uzastopna poraza, te dopustili Freiburgu da ode na +2 na 4. mjestu ljestvice. Mainz je pak ovom pobjedom nedaleko od borbe za Europe na 40 bodova, 5 manje od današnjeg oponenta. Što se same utakmice tiče, u 9. minuti na 0:1 postavio je Marcus Ingvartsen. U drugom poluvremenu na 0:2 i 0:3 su rezultat digli Ludovic Ajorque, odnosno, Dominik Kohr. Joško Gvardiol započeo je susret za domaću momčad, no zamijenjen je u 71. minuti.

Sve golove iz gore navedenih utakmica možete pogledati na ovom linku.

Komentari

Povezano