Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvijek može lošije: Bosna i Hercegovina doživjela novu katastrofu

U 9. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u terminima od 20:45h odigrane su četiri utakmice.

Javnosti naših krajeva najzanimljiviji su bili ogledi Bosne i Hercegovine u gostima protiv Luksemburga te Crne Gore protiv Litve, dok su u preostala dva susreta zaigrali Lihtenštajn i Portugal te Slovačka i Island.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Bosne i Hercegovine vjerojatno su mislili da ne može lošije od poraza 5:0 protiv Portugala na domaćem terenu, Portugala koji se zapravo u drugom poluvremenu i smilovao da rezultat ne bude i veći, no već ih je novi susret nakon mjesec dana uspio razuvjeriti.

Izabranici Save Miloševića, bez kapetana i dvojice dokapetana, Edina Džeke, Miralema Pjanića i vratara Ibrahima Šehića, koji nisu bili pozvani zbog poštede ili ozljeda, teško su nastradali kod ekipe koja je u prosječnog navijača vjerojatno izazivala podsmjeh, no na europskom nogometnom tržištu već neko vrijeme kotira sasvim solidno.

U rezultatski nevažnom susretu za BiH, koja čeka dodatne kvalifikacije u ožujku zahvaljujući rezultatima u Ligi nacija, kapetansku je traku ponio nogometaš Milana Rade Krunić, no BiH s nekadašnjim HNL igračima, Hajdukovim Nihadom Mujakićem i Istrinim Renatom Gojkovićem u obrani, izgledala je katastrofalno.

Poveli su domaćini zboditkom Mathiasa Olesena u 6. minuti, na što je više od 3.000 gostujućih navijača počelo skandirati “Savez – napolje!”, a situacija se pogoršala u 30. minuti kad je siguran s bijele točke bio ponajbolji luksemburški nogometaš Gerson Rodrigues. Nastavili su navijači BiH prozivati Savez, Vicu Zeljkovića, a u 55. minuti je za 3:0 gol postigao Christopher Martins Pereira.

Luksemburg je nakon te prilike stao na loptu i pružio nogometašima BiH priliku za smanjenje rezultata, no dobre su šanse propuštali Hamulić, Demirović, da bi utješni pogodak u 93. minuti postigao Renato Gojković.

Kako BiH ipak u svlačionice ne bi otišla donekle uzdignutih glava, pobrinuo se Gerson Rodrigues svojim drugim pogotkom večeri za velikih 4:1 i šesti poraz Zmajeva u devet odigranih kvalifikacijskih susreta uz gol razliku 8:18.

Portugal je stigao do devete pobjede u devet susreta, uputivši 28 udaraca uz 83% posjeda lopte na gostovanju kod Lihtenštajna. Na njihovu žalost, brojni su bili neprecizni, a tek su Cristiano Ronaldo u 46. te Joao Cancelo u 57. minuti uspjeli probiti domaćeg vratara Benjamina Büchela za konačnih 2:0. Za portugalskog velikana i kapetana ekipe, ovo je bio 128. pogodak u 204. susretu u nacionalnom dresu.

Treći susret skupine J odigrali su Slovačka i Island, a Slovaci su na pogon dvostrukog strijelca i asistenta Lukaša Haraslina slavili 4:2.

Standings provided by Sofascore

U susretu skupine G, Crna Gora je stigla do pobjede protiv Litve rezultatom 2:0, a pogotke su postizali igrač Dinamovog europskog protivnika, kosovarskog Ballkanija Edvin Kuč i kapetan Stevan Jovetić. Varaždinov Marko Vukčević u igru je ušao u 69. minuti, dok je Lokomotivin Vladan Bubanja cijeli susret proveo na klupi. Crnogorci su ovim susretom ostali u igri za izravan plasman na Europsko prvenstvo, no za to će im se morati poklopiti iznenađenje Bugarske na gostovanju kod Srbije.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano