Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljiva Nizozemska i golijada Grčke i Francuske

U sjeni utakmica koje su odlučivale o putnicima na Europsko prvenstvo igrale su se i skupine B i I u kojima je sve već unaprijed bilo odlučeno pa su utakmice treneri uglavnom iskušavali za nove taktičke zamisli.

Nizozemska je u portugalskom Farou protiv Gibraltara upisala novu uvjerljivu pobjedu protiv jedne od najslabijih europskih reprezentacija, ipak im se smilujući u odnosu na ono što je Francuska napravila prije samo nekoliko dana. Od zanimljivosti, izdvojimo da je Jorrel Hato, 17-godišnjak iz Ajaxa postao peti najmlađi igrač koji je zaigrao za Oranje, a Calvin Stengs iz Feyenoorda postao prvi Nizozemac koji je zabio hat-trick na gostovanju još od Robina Van Persieja 2010. godine protiv San Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz njega u strijelce su se upisali i Teun Koopmeiners te Mats Wieffer, a za konačnih 6:0 zabio je Cody Gakpo. Gibraltar je tako završio kvalifikacije s nevjerojatnom gol razlikom 0:41 i nakon trećeg kvalifikacijskog ciklusa ostaje bez ijednog osvojenog boda.

Grčka i Francuska odigrale su napadački rasterećen susret u kojem su se ekipe izmjenjivale u vodstvu, poveli su Galski pijetlovi preko Kolo Muanija u 42. minuti, da bi Bakasetas i Ioannidis u 5 minuta drugog poluvremena okrenuli na 2:1. Konačnih 2:2 postavio je Youssouf Fofana.

Standings provided by Sofascore

U drugoj skupini, Izrael je u Andori slavio s 2:0 uz autogol Joana Cervosa i gol Gadija Kinde u 81. minuti, a Bjelorusija je u Prištini slavila pogotkom Dmitrija Antilevskog iz jedinog udarca u okvir gola gostiju i protiv tijeka igre u kojem su Kosovari definitivno zaslužili više.

Konačno, Rumunji su s 1:0 pogotkom Denisa Alibeca iz 50. minute slavili 1:0 protiv Švicaraca izbornika Murata Yakina kojemu se opasno trese stolica usprkos plasmanu na Europsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano