Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljiva pobjeda Celticsa za ostanak u finalu Istoka

Košarkaši Boston Celticsa su u prošloj utakmici izbjegli metlu u finalu istočne konferencije NBA lige, a protekle noći su u svom TD Gardenu uvjerljivo svladali Miami Heat rezultatom 110:97 za smanjenje zaostatka na 3-2 u seriji. Bio je to susret u kojem gosti nisu vodili niti u jednom trenutku, a Boston je preko 40 minuta imao dvoznamenkastu prednost.

Celticsi su fantastično otvorili susret te su s tri uzastopno pogođene trice iz lijevog kuta (Smart 2, Brown 1) poslije samo 5 minuta igre došli do dvoznamenkaste prednosti od 15:5. Krasnu košarku su igrali domaći košarkaši pa su tricom Derricka Whitea došli do vodstva od 16 poena razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz cijelu prvu dionicu su imali komfornu prednost, a trećom tricom Whitea su na predah otišli s prednošću od 35:20. Košarkaši Miamija su u cijeloj prvoj četvrtini zabili ukupno 8 šuteva iz igre, dok su košarkaši Bostona skoro zabili isti broj trica (7).

Nije se Miami uspio spustiti na manje od 10 poena zaostatka ni u drugoj četvrtini, dapače, Boston je u jednom trenutku imao i +20. Na poluvremenu su Celticsi vodili sa 61:44, a najefikasniji u njihovim redovima su bili Jaylen Brown s 15 poena i Derrick White s 14. U gostujućim redovima je dvoznamenkast bio samo Duncan Robinson s 10 poena na kontu, a poražavajuć je podatak da su u prvom dijelu imali više izgubljenih lopti (10) nego asistencija (7).

Zaista suvereno su Celticsi održavali to vodstvo i tijekom treće četvrtine u kojoj gostima nisu dozvolili ni pomisao nekog povratka u susret pa su nakon 36 minuta košarke vodili s 18 poena razlike. Četvrta dionica je bila tek pusta formalnost u kojoj su domaći košarkaši samo potvrdili smanjenje zaostatka na 3-2 u seriji.

Boston je u konačnici slavio sa 110:97, a do pobjede ih je predvodio sljedeći kvartet – Derrick White s 24 poena, Marcus Smart s 23 poena, Jayson Tatum s 21 poenom, 11 asistencija i 8 skokova te Jaylen Brown s 21 poenom. Kod poraženih je Duncan Robinson zabio 18 poena uz 9 asistencija, dok je Bam Adebayo susret završio sa 16 poena i 8 skokova.

Šesta utakmica serije je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju od 2:30 po našem vremenu u Kaseya Centru, a sav pritisak je sada na Miamiju.

Komentari

Povezano