Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljiva pobjeda Francuske, Italija i Norveška se međusobno izbacile

Večeras je došao kraj natjecanju po skupinama na Europskom prvenstvu do 21 godine. Od 20:45 su posljednje utakmice u skupini igrale momčadi iz grupe D.

Francuska je igrala protiv Švicarske dok su snage odmjerili Norveška i Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska – Francuska: 1 – 4

Francuzi su se priključili Englezima na stopostotnom učinku na ovom natjecanju. Amine Gouiri je doveo Francuze u vodstvo pogotkom iz penala u 16. minuti. U 35. minuti je Dan NDoye postigao pogodak iz jedinog švicarskog udarca u okvir u prvom dijelu. U drugome poluvremenu je Francuska pokazala da je bolja momčad te zabila još 3 pogotka. U 65. minuti je Bradley Barcola vratio Francuze u vodstvo. 11 minuta kasnije je Rayan Cherki postigao pogodak na asistenciju Gouirija. Točku na i je stavio Maxence Caqueret pogotkom u 81. minuti za konačnih 1-4.

Francuska je grupnu fazu završila na prvom mjestu s maksimalnih 9 bodova, dok je, usprkos teškom porazu, Švicarska zauzela drugo mjesto zahvaljujući pobjedi Norveške od 1:0 protiv Italije, ujedno i jedinom rezultatu koji je Švicarce slao dalje.

Tablice omogućuje Sofascore

Italija – Norveška: 0 – 1

Norveška je unatoč pobjedi zauzela posljednje mjesto u skupini, dok je Italija ispala zbog jednog postignutog pogotka manje od Švicarske. Talijani su bili bolja momčad u prvome dijelu. Dominirali su posjedom te su limitirali Norvežane na samo dva udarca- niti jedan nije bio u okvir gola. Drugo poluvrijeme se u potpunosti otvorilo te smo u njemu vidjeli čak 20 udaraca. U ovom revolveraškom okršaju je spretnija bila Norveška koja je povela preko kapetana Erika Botheima u 65. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao pa obje reprezentacije mogu žaliti jer, kao što smo već napisali, ovaj rezultat je eliminirao obje reprezentacije.

U subotu i nedjelju se igra četvrtfinale u kojem će se susresti:

GRUZIJA – IZRAEL

ŠPANJOLSKA – ŠVICARSKA

ENGLESKA – PORTUGAL

FRANCUSKA – UKRAJINA

Komentari

Povezano