Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljiva pobjeda Zagreba, Gorica i Rudar nisu igrali zbog nestanka struje u dvorani

Prvo kolo rukometne Lige za prvaka je bilo veoma zanimljivo. Sesvete su iznenadile Nexe te je trener Našičana Branko Tamše smijenjen nakon utakmice. U Ligi za ostanak veoma bitna pobjeda Moslavine nad Ribolom Kaštelom na domaćem parketu.

1. KOLO LIGE ZA PRVAKA:

MRK SESVETE – RK NEXE 38:33 (18:16)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu utakmicu su odigrali igrači Igora Vorija od početka utakmice. Filip Perić je nakon prvog obranjenog udarca Galu Marguču najavio svoju sjajnu večer na vratima Sesveta. Igrači Nexea su izgledali demotivirano, kao da im ova utakmica nije bitna. U jednome trenutku se činilo kao da Sesvete igraju Europsku ligu, a ne Nexe. Najveća prednost Sesvećana je bila u 53. minuti kada je Patrik Hršak postigao pogodak za 34:27. Gosti su do kraja uspjeli tek ublažiti poraz za konačnih 38:33.

U redovima domaćina vrijedi izdvojiti spomenutog vratara Filipa Perića sa 17 obrana te Davora Gavrića s 9 pogodaka i 11 asistencija. Domaćin je ovom pobjedom najavio borbu za drugo mjesto i vidjet ćemo hoće li njihov izravni dvoboj u Našicama odlučivati o tome tko će igrati doigravanje za prvaka Hrvatske.

RK ZAGREB – RK BJELIN SPAČVA VINKOVCI 41:27 (18:17)

Oni koji će samo vidjeti konačni rezultat reći će revijalna utakmica u kojoj je domaćin stigao do nova dva boda. Ipak, Spačva je odigrala sjajno prvo poluvrijeme barem po rezultatu jer prijenos utakmice je bio izrazito loš te se nije moglo kvalitetno pogledati utakmicu. Krajnje neprofesionalan odnos od strane domaćina.

U 45. minuti je Filip Glavaš postigao pogodak za 31:22 čime je i ugasio nade gostiju kako bi mogli napraviti veliko iznenađenje. Miloš Kos je u domaćim redovima bio najefikasniji s osam pogodaka, a kod gostiju Patrik Maroš i Filip Mažurana sa sedam pogodaka.

GRK VARAŽDIN  1930 – RK POREČ 29:31 (16:15)

Prije nego što spomenemo utakmicu koja je odigrana u baroknome gradu treba naglasiti jednu stvar. Gosti su na put krenuli bez Armina Ikanovića i Petra Krupića. Nije uobičajeno naglašavati tko nije u sastavu, no ovog puta to moramo napraviti. Naime, saznali smo kako Armin vodi borbu protiv zloćudnog tumora te mu redakcija Ofenzivinog tima želi da pobjedi životnu borbu i da ga uskoro ponovno gledamo na parketu.

Većinu prvog poluvremena je domaćin bio u prednosti te je s rezultatom 16:15 otišao na odmor. Period od 42. do 48. minute je bio ključan za utakmicu jer u tom razdoblju gosti rade seriju od 6-0 i utakmicu su mirno priveli kraju. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Dominik Novak s devet pogodaka, a kod gostiju Lucian Krajcar sa 7.

Tablice omogućuje Sofascore

1. KOLO LIGE ZA OSTANAK:

MRK TROGIR – RK KTC KRIŽEVCI 30:21 (16:13)

Domaćini su bolje otvorili susret te su nakon prvih 20 minuta imali prednost od pet pogodaka razlike. Do kraja poluvremena su gosti smanjili rezultat pa je na poluvremenu stajao rezultat od 16:13 za domaćine. Nakon gola Marka Jurakića, gosti stižu samo na gol zaostatka, međutim od 45. minute slijedi nevjerojatna serija domaćina od 9-2 gdje su slomili protivnika te su bodovi ostali u Trogiru. Vrijedi istaknuti vratara Trogira Luku Bakovića koji je skupio 9 obrana uz sjajni postotak od 45%. Uz njega, kod domaćina se istaknuo Tonči Ivanišević s 9 pogodaka.

RK MOSLAVINA – RK RIBOLA KAŠTELA 31:27 (13:14)

Odahnuli su navijači Moslavine na kraju susreta jer ovi bodovi su bili već unaprijed upisani protiv fenjeraša Kaštele. Do 40. minute su gosti kontrolirali susret te su imali minimalnu prednost. Treba spomenuti kako su domaćini pojačali svoje redove s iskusnim imenima kao što su: Tomi Vozab i Dorian Markušić. Markušić je odigrao sjajnu utakmicu i postigao 10 pogodaka. Kod gostiju se svega 6 igrača upisalo u strijelce te je sve izglednije kako će Ribola Kaštela iduće sezone se natjecati u 1.HRL JUG.

RK OSIJEK – RK METKOVIĆ MEHANIKA 33:27 (19:10)

Rukometaši Osijeka odigrali su sjajno prvo poluvrijeme te su lakše od očekivanog stigli do nova dva boda. U 22. minuti su domaćini imali prednost od sedam pogodaka razlika, a rezultat na poluvremenu je bio 19:10. Najveća prednost na utakmici je bila +11. Gosti se nadaju kako će se Hrvoje Batinović uskoro vratiti na parket jer žele ostati u elitnome rangu natjecanja. Najraspoloženiji kod domaćina je bio vratar Dino Hećimović s 12 obrana.

HRK KARLOVAC – RK DUBRAVA ZAGREB 32:36 (16:20)

Sigurna pobjeda gostiju koja im je donijela prvo mjesto u ligi za ostanak. Od prvog do zadnjeg napada utakmice Karlovac nije bio u prednosti. Domaćini su se žalili na lošu izvedbu riječkog sudačkog para Dario Rupčić – Ivica Botinčan kako su preusmjerili susret na stranu gostiju. Bodovi u gostima će biti izrazito vrijedni te je ekipa s istočnog dijela glavnog grada osvojila bitna dva boda. Kod gostiju je najraspoloženiji bio Ivan Barbić s 10 pogodaka.

HRK GORICA – RK RUDAR RUDE odgođeno zbog nestanka struje u dvorani

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano