Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljiva predstava Celticsa za 1-0 protiv Cavaliersa

Danas je u NBA doigravanju započela druga polufinalna serija Istočne konferencije – ona Boston Celticsa i Cleveland Cavaliersa. Domaćini Celticsi su u TD Gardenu došli do velike 120:95 pobjede kojom su poveli 1-0 u seriji.

Početak susreta obilježila je napadačka eksplozija. Celticsi su dominirali šutevima za dva koje su u prvoj dionici realizirali s efikasnošću 10/14, dok su gosti pogodili čak 50 posto od svojih 12 ispucanih trica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini, koji su u prvih 12 minuta realizirali 9 slobodnih bacanja više od protivnika imali su 40:34 vodstvo na kratkoj pauzi. U otvaranju utakmice vruć je za Celticse bio Jaylen Brown s 15, dok je Donovan Mitchell Cavsima postigao 14 poena.

Teško smo mogli očekivati nova ukupna 74 poena u idućoj četvrtini, što se ubrzo i pokazalo istinitim. Cavaliersi su drugu šihtu otvorili s 0/7, a domaćini su njihov negativni niz prvom prilikom kaznili otišavši na prvo dvoznamenkasto vodstvo koje je već nakon 16 minuta igre bilo na +13. Do kraja prvog poluvremena igralo se koš za koš, a Celticsi su na odmor otišli s plusom od deset poena.

U drugom poluvremenu se neefikasna druga četvrtina Celticsa pokazala izuzetkom. Za njih je tada eksplodirao Derrick White (4/6 za tricu u trećoj dionici) koji je svojoj momčadi u najvažnijem trenutku donio napadačku i obrambenu sigurnost. Celticsi su prije posljednjih 12 minuta vodili +15, a na koncu su slavili s uvjerljivih 25 poena razlike, ne davši protivnicima ni u jednom trenutku nadu za povratak.

Najzaslužniji za veliki trijumf Bostona bili su Brown s 32 poena i šest skokova i White s 25 poena (7/12 za tricu), dok je Jayson Tatum ostvario double-double učinak od 18 poena i 11 skokova.

Mitchell je po treći uzastopni put u doigravanju išao preko 30 poena, no danas njegov učinak od 33 poena i šest skokova nije bio dovoljan.

Celticsi su upisali prvu pobjedu i poveli u konferencijskom polufinalu, a druga utakmica između ovih momčadi će se igrati u petak u 01:00 h po našem vremenu

Komentari

Povezano