Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljiva slavlja gostiju u Premijer Ligi

Tri utakmice drugog kola košarkaške FAVBET Premijer Lige odigrane su u subotu, a u sve tri slavili su gosti i to dvoznamenkastim razlikama.

Sa samo tri seniora u sastavu Bosco je u legendarnoj dvorani zagrebačkog naselja Trnsko ugostio Dubrovnik, kojem se put u hrvatsku metropolu isplatio, budući da se kući vraćaju s pobjedom od 47 poena razlike. Neizvjesno je bilo u prvoj četvrtini, odnosno dok su Toni Jelenković i Borna Katanović s 18 kombiniranih poena držali Bosco u igri, ali već u prve tri i pol minute nastavka Dubrovnik radi seriju 15:2, čime odmiče na 39:23, a uskoro i na preko 20 razlike čime je priči došao kraj već nakon prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvido Guštin s double-double učinkom od 17 poena i 12 skokova te Vladan Lazić sa 16 poena i 8 skokova bili su najbolji gostujući igrači, dok se kod Bosca istaknuo 16-godišnji Katanović sa 16 ubačaja.

Cibona, za koju još uvijek novopridošli igrači nemaju pravo nastupa, je sa 78:63 slavila u Sinju protiv Alkara. Domaćini su odigrali vrlo dobru prvu četvrtinu, ali drugu Vukovi otvaraju s 11:0 u prve nešto više od tri minute.

Držali su se Alkari na jednoznamenkastom zaostatku do sredine treće četvrtine, kada im napad upada u krizu, te Cibona iako ne pruža najbolju igru, koristi greške domaćina te odlazi na sigurnu prednost. Odličnu utakmicu za Cibonu je odigrao Domagoj Vuković, ubilježivši 19 poena, 12 skokova i pet asistencija, a poen manje uz sedam assista upisao je Ivan Majcunić. Najbolji strijelac Alkara je sa 14 poena bio Hrvoje Vučić.

U Zaboku je istoimeni domaćin ugostio zagrebački Dinamo i nije se dobro proveo. Igračima hrvatskog izbornika Josipa Sesara trebala je četvrtina da se poslože i preuzmu konce igre u svoje ruke, te su kontroliravši dvocifreno vodstvo kroz više od polovice susreta stigli do konačnih 88:73. Do pobjede je Dinamo s 23 poena predvodio Ivan Novačić, dok je 19 poena za Zabok ubacio Arnet Owens.

Komentari

Povezano