Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uvjerljivo slavlje Intera na Sardiniji

Ponedjeljak navečer nije bio dan odmora za talijanske nogometaše, a program nam je donio dvije zanimljive utakmice na jugu Apeninskog poluotoka.

U prvom poluvremenu utakmice Salernitane i Udinesea nismo imali prilike vidjeti previše akcije, a s padom noći i temperatura, igrači obiju ekipa su se ipak ponešto razigrali. Udinese je u drugom dijelu bio bolja ekipa, a vratar Ochoa spašavao je vrata domaćih u nekoliko navrata, no nije mogao ništa u 57. minuti kad je srpski veznjak Lazar Samardžić pogodio malu mrežicu njegovih vrata i postigao možda i svoj posljednji pogodak za Friulane, s obzirom na veliki interes Intera za njegove usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalit će Udinese za propuštenim prigodama jer u 71. minuti je Salernitana iz prve ozbiljnije akcije izjednačila preko najboljeg prošlosezonskog strijelca Boulayea Die, kojeg je sjajno poslužio Antonio Candreva. Krenuli su domaćini po pobjedu, no ovog je puta svoja vrata pred Candrevom i ekipom zaključao Marco Silvestri, pa su obje ekipe podijelile po jedan bod.

Zanimljivo za istaknuti, Antonio Candreva je u posljednjih 15 sezona najbolji asistent Serie A uz Mareka Hamšika, s točno 80 posluživanja suigrača za pogotke.

Domagoj Bradarić odigrao je 28 minuta drugog poluremena za Salernitanu i dao doprinos u osvajanju boda.

U drugom susretu večeri, Inter je na gostovanju na Sardiniji slavio kod Cagliarija. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu, kad su Dumfries i Lautaro na asistencije Thurama i Dimarca postigli dva pogotka. Zanimljivost je izvukla Opta, obavjestivši nas kako je Marcus Thuram upisao svoju prvu Serie A asistenciju točno 17 godina i 282 dana nakon svog oca Liliana Thurama koji je to učinio za Juventus protiv Rome 17. studenog 2005. godine!

U nastavku je Inter usporio tempo i mirno privodio utakmicu kraju, držeći Cagliari daleko od svojeg gola, a osim potencijalnog prekršaja na Luvombu kojeg ipak najstrožom kaznom nije odlučio sankcionirati sudac Fabbri, domaći se nemaju previše razloga žaliti na konačni rezultat.

Podsjećamo, Marko Rog kod Cagliarija je već dulje vrijeme odsutan zbog nove teške ozljede.

Komentari

Povezano