Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uzbekistan slavio nad Tajlandom i izborio dvoboj s prvakom Azije

U prvom susretu predzadnjeg dana osmine finala Azijskog kupa, snage su odmjerili Uzbekistan i Tajland, dvije momčadi koje su do sada bile neporažene, te su u svojim skupinama imale identičan skor i završile na drugim mjestima.

Uzbekistan je slavio nad Indijom i ostao neporažen protiv Sirije i Australije, dok su Tajlanđani porazili Kirgistan, a remizirali s Omanom i Saudijskom Arabijom. U ovaj su susret Uzbeci ušli kao blagi favoriti, a ta su očekivanja i opravdali dominantnom igrom u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajlanđane su sveli na tek jedan neprecizni udarac, dok je od njihovih 10 udaraca jedan ušao u gol, a tajlandski je vratar upisao i tri obrane. U 37. je minuti Diyor Khalmatov jednom finom dijagonalom tražio svog suigrača u tajlandskom kaznenom prostoru, te ga na koncu i pronašao zahvaljujući nespretnoj reakciji jednog igrača Ratnih slonova. Azizbek Turgunboev loptu je primio te efektno poslao u mrežu za 1:0.

U drugom smo poluvremenu gledali probuđeni Tajland koji je krenuo u lov za pogodak izjednačenja, te do svoje lovine zasluženo stigao u 58. minuti. Supachai Chaided i Supachok Sarachart pokrenuli su akciju međusobnim dodavanjima, da bi Chaided kratko odigrao za Saracharta koji je opalio po lopti s 30 metara. Dobila je lopta fenomenalni efe na kojeg uzbečki vratar nije bio spreman, te smo na semaforu vidjeli 1:1.

Opet su nakon toga Bijeli vukovi ubacili u višu brzinu i samo sedam minuta kasnije ponovno vodili. I ovdje je pogotku prethodio niz kratkih dodavanja, a većinu posla je odradio sam strijelac. Abbosbek Fayzullaev primio je loptu na rubu kaznenog prostora, tajlandska mu je obrana dopustila da se okrene prema golu i precizno nacilja mrežu za 2:1.

Pokušavali su energični i smioni Tajlanđani u posljednjih pola sata utakmice doći do novog pogotka, no posjed i pritisak nisu konkretizirali u izraženu priliku, pa je tako ovogodišnja epizoda na Azijskom kupu za njih završila. Uzbekistan izbornika Srečka Kataneca je pak nadvisio svoj rezultat na zadnjem Azijskom kupu kada su ispali baš u ovoj fazi turnira, a za ponavljanje najvećeg uspjeha u povijesti, četvrtog mjesta iz 2011., u četvrtfinalu će morati izbaciti favorita, domaćina i aktualnog prvaka Azije – Katar.

Komentari

Povezano