Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uzbekistanci osvojili dva zlata u borilačkim sportovima i nastavili grabiti ka najuspješnijim OI u povijesti

Uzbekistanac Ulugbek Rashitov zadržao je svoj naslov olimpijskog prvaka u taekwondou u kategoriji do 68 kilograma pobijedivši u finalu Jordanca Zaida Kareema. Rashitov je Kareema pobijedio u dvije runde rezultatima 5-4 i 3-1.

Spektakularan potez je Rashitov izveo u prvoj rundi kada je kod zaostatka od 2-0 došao do pet bodova iz iste akcije fantastičnim udarcem nogom u glavu iz okreta. Uzbekistanski borac je osvojio svoju drugu zlatnu medalju nakon što je osvojio svoju prvu u Tokiju prije tri godine kada je ušao u povijest postavši prvi olimpijski prvak svoje zemlje u taekwondou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončane medalje osvojili su Brazilac Edival Pontes i Kinez Liang Yushuai kojemu je dvoboj za broncu bez borbe predao Bradly Sinden koji je u četvrtfinalu izbacio našeg Marka Golubića.

U kategoriji do 57 kilograma za žene, zlatnu medalju je osvojila Južnokorejka Kim Yu-jin pobijedivši u finalu Iranku Nahid Kiyanichandeh. Bila je to surova dominacija Kim koja je prvu rundu dobila s 5-1, a drugu s 9-0.

Do brončanog odličja su stigle Skylar Park iz Kanade te Kimia Alizadeh, Iranka koja odnedavno nastupa za Bugarsku.

Za dvostruko uzbekistansko slavlje se pobrinuo boksač Hasanboy Usmatov koji je u finalu kategorije do 51 kilograma svladao domaćeg boksača i prvog nositelja Bilala Bennamu. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca za svoje drugo olimpijsko zlato. S obzirom da već sada imaju tri zlata i dvije bronce na Olimpijskim igrama u Parizu, a još im slijede četiri boksačka finala, izgledno je da će ovo biti najuspješnije Igre za Uzbekistan s obzirom da su najviše zlatnih medalja osvojili u Rio de Janeiru, njih četiri.

Do bronce u toj kategoriji su došli Yunior Alcantara Reyes iz Dominikanske Republike te David De Pina koji je ispisao povijest Zelenortske Republike osvojivši prvu olimpijsku medalju za tu zemlju.

U drugom boksačkom finalu večeri, onom u ženskoj konkurenciji do 54 kilograma, zlatom se okitila Kineskinja Yuan Chang koja je u finalu također slavila jednoglasnom odlukom sudaca protiv Turkinje Hatice Akbas. Bronce su osvojile Cholmi Pang iz Sjeverne Koreje i Aeji Im iz Južne Koreje.

Komentari

Povezano