Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Uzbudljiva večer u Kvalifikacijama za LP, Ludogorets korak bliže Dinamu

Čak sedam prvih susreta 3. kola Kvalifikacija za Ligu Prvaka odigrano je danas, a uzbuđenja nije nedostajalo niti na jednom od njih.

Utakmica koju je stručni stožer Dinama zasigurno gledao je ona između azerbejdžanskog Qarabağa i bugarskog Ludogoretsa. Prva utakmica odigrana je u Bakuu, a s pobjedom 2:1 korak bliže susretu s hrvatskim prvakom u 4. pretkolu su nogometaši Ludogoretsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dosta nesadržajnog prvog poluvremena, u drugom smo se nagledali svega. Najprije je goste u vodstvo u 56. minuti doveo Dinis Almeida, nakon čega su domaći nogometaši jurnuli po izjednačenje i do njega došli već 10 minuta kasnije pogotkom Juninha. Qarabag je nastavio napadati i stvarati više prilika, ali do pogotka ipak stiže Ludogorets, strijelac kojeg je u 87. minuti bio Caio Vidal. Isti je igrač već dvije minute kasnije zaradio drugi žuti, isključujući karton, ali to nije pomoglo domaćinima da stignu do izjednačenja.

Vrlo dobru utakmicu u švedskom Malmöu odigrali su istoimeni domaćini te grčki prvak PAOK. Nogometaši Malmöa dva puta su vodili golovima Pontusa Jansona i Sebastana Nanasea, a gosti ih dva puta sustizali preko Taisona i Abdul Rahman Babe za konačnih 2:2. Dominik Kotarski branio je cijelu utakmicu za goste.

Iako su odigrali jako dobru utakmicu, nogometaši Ferencvárosa ne vraćaju se kući sa zadovoljavajućim rezultatom iz Danske. Tamo ih je s 2:0 svladao Midtjylland pogocima Adama Bukse i Franculina Djúa, a još je kazneni udarac za domaćine promašio Aral Şimşir.

Škotski viceprvak Rangers pogotkom duboko u sudačkoj nadoknadi izborio je nerješen rezultat na uvjetno rečeno gostovanju kod kijevskog Dynama. U utakmici odigranoj u poljskom Lublinu nogometaši Dynama poveli su u 38. minuti kada je nakon krasne akcije po desnoj strani loptu iz blizine u mrežu pospremio Andriy Yarmolenko. I kada su svi očekivali kraj, Rangersi su u posljednjem pokušaju došli do 1:1 pogotkom Cyriela Dessersa, koji je mrežu pogodio stigavši prvi do lopte pored dosta statične obrane domaćina.

Jednakim rezultatom završio je susret između Sparte i FCSB-a u Pragu. Rumunjski prvak poveo je u 61. minuti pogotkom Joyskima Dawe, dok je izjednačujući zgoditak za Spartu postigao Victor Olatunji.

Lille je pogotkom Edona Zhegrove u prvoj minuti sudačke nadoknade stigao do 2:1 pobjede nad Fenerbahceom. Utakmica je zbog odigravanja rukometne završnice na Olimpijskim igrama na stadionu Lilla, odigrana u Valenciennesu. To međutim nije smetalo domaćinima koji su imali vodstvo od 12. minute autogolom Jaydena Oosterwoldea, a gosti iz Istanbula sjajnim su pogotkom Irfana Cana Kahvecija u 79. minuti stigli do izjednačenja, koje ipak nisu uspjeli sačuvati do konca susreta.

Red Bull Salzburg je s dva pogotka danskog veznjaka Mauritsa Kjaergaarda stigao do pobjede nad nizozemskim Twenteom, za koje je pogodak nade u 90. minuti za konačnih 2:1 postigao Michel Vlap.

Komentari

Povezano