Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Valencia ponizila Atletico Madrid

U petom kolu španjolske La Lige jedna od najzanimljivijih utakmica na papiru je bila ona između Valencije i Atletico Madrida. Na papiru, jer je Valencia bila na dva boda od ispadanja prošle sezone, a i u posljednje dvije utakmice ove sezone su upisali poraz. Atletico Madrid se pak u zadnje vrijeme pretvorio u ekipu koja igra sjajan nogomet, no ono što smo vidjeli u ovoj utakmici je poništilo tu konstataciju.

Iako je Atletico bio favorit, u prvom poluvremenu smo gledali uzbuđenja samo kada bi loptu u nogama imala Valencia. Atletico je uputio samo 3 udarca u tih 45 minuta, dok je Valencia uputila njih 10, od kojih je 6 išlo u okvir, a 2 su i ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već je u 5. minuti Hugo Duro zabio za 1:0. Sergi Canos je probio lijevi bok i uputio loptu u sredinu koja se odbija od braniča Atletica, dolazi u noge Dura, a on iz jako teškog kuta probija Jana Oblaka za vodstvo domaćih.

U 34. minuti je Hugo Duro opet bio strijelac. Valencia je izvela jednu kontru u kojoj su imali i nešto sreće s odbijenom loptom pri čemu je Fran Perez uspio probiti sredinu i uposliti Dura koji prodaje sjajan lažnjak Stefanu Saviću i nakon toga pogađa za 2:0.

Imala je Valencia još nekoliko dobrih šansi iz kontranapada tijekom prvog poluvremena i moglo je potencijalno biti i 3:0, no do tog rezultata smo ipak morali čekati drugo poluvrijeme, točnije 54. minutu. Valencia je oduzela loptu Atleticu na njihovoj polovici, a ona dolazi do Javiera Guerre Morena koji prvo izvodi minijaturu da se riješi svojih čuvara, a onda s ruba kaznenog udarca fantastično pogađa za povećanje vodstva.

To je bio posljednji udarac Valencije na utakmici te smo od tog trenutka gledali samo Atletico u napadu, međutim u više od pola sata igre nisu uspjeli kreirati niti jednu ozbiljnu priliku. Uputili su šest udaraca od čega tri u okvir, no niti za jedan ne možemo reći da je morao odsjesti u mreži Valencije.

Istim tim rezultatom je ranije Athletic Bilbao slavio protiv Cadiza u jednoj jako dominantnoj predstavi. Golove za domaće su postigli Gorka Guruzeta, Asier Villalibre i Inaki Williams.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano