Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Valladolid razbio Barcelonu za bodove spasa u La Ligi

U LaLigi je do kraja preostalo odigrati još 3 kola, a 36. kolo odigrat će se od utorka do četvrtka. Na večerašnjem rasporedu imali smo 3 utakmice u kojima se odlučivala borba za europska mjesta te ispadanje iz lige.

Celta – Girona 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici otvorenog garda s obje strane konačni rezultat bio je remi, čime ne mogu biti zadovoljne niti jedna niti druga ekipa. Celta je došla u vodstvo u 42. minuti preko Carlesa Péreza, a za goste je izjednačio njihov najbolji strijelac u povijesti Cristhian Stuani u 59. minuti iz kaznenog udarca, pa Gironi 7. mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu bježi za 1 bod, a niti Celta ne može u potpunosti biti sigurna u svoje mjesto u La Ligi sljedeće sezone, ovisno o rezultatima Espanyola, Getafea i Valladolida.

Real Sociedad – Almeria 1:0

Real Sociedad stigao je do minimalne pobjede u susretu u kojem su se dobrano napromašivali i tvrdim gostima uspjeli od 15 ukupnih udaraca, tek 2 uputiti u okvir vrata. U pristupu utakmici svakako nije pomogao potez Luisa Suáreza, igrača gostiju koji je srušio VAR ekran.

Pogodak odluke postigao je Japanac Takefusa Kubo koji je u 4. minuti sudačke nadoknade 1. poluvremena postigao svoj 15. pogodak u La Ligi. S 21 godinom i 353 dana, najmlađi je Azijat kojem je to uspjelo u najjačem španjolskom razredu.

Pobjedom su momci iz Donostije otišli na +8 ispred Villarreala, a u slučaju da Villarreal ne pobjedi u svojoj utakmici protiv Cádiza, nakon 9 godina će se vratiti u Ligu prvaka, po prvi puta od 2013./2014.

Real Valladolid – Barcelona

Barcelona je u susret protiv Valladolida kojem gori pod nogama u borbi za opstanak ušla sa saznanjem da su od posljednjih 16 slavili u 15 susreta protiv svog protivnika, uz postignutih 43 i primljenih samo 6 pogodaka. Posljednja pobjeda ekipe predsjednika Ronalda bilo je 8. ožujka 2014. godine, kad je za konačnih 1:0 gol postigao Fausto Rossi.

Trener Xavi je donekle izmiješao sastav, ali i dalje poslao poprilično jaku ekipu na stadion José Zorrilla. Valladolid je uoči utakmice bio u seriji od 5 uzasotopnih poraza, no u utakmicu krenuo savršeno i već u 2. minuti poveo autogolom Christensena koji je “savršeno” glavom loptu poslao iza leđa svog vratara i rubriku “autogol” učinio najboljim strijelcem protiv Barcelone u ovosezonskom izdanju La Lige.

Valladolid je odigrao jednu od onih utakmica kakvu treba odigrati protiv prvaka i moćnog Xavijevog stroja u prvom poluvremenu, orijentiravši se na protunapade i kažnjavajući nonšalanciju gostujuće zadnje obrane, pa je u 22. minuti Larin pobjegao zadnjoj liniji i ter Stegenu, a nakon prekršaja unutar kaznenog prostora, realizirao najstrožu kaznu za 2:0.

Briljantan je na vratima domaćina bio izdanak Barcelonine škole nogometa i nekadašnji rezervni vratar Barcelone, 34-godišnji Jordi Masip koji je upisao 5 sjajnih obrana u prvih 45 minuta i sačuvao svoju mrežu netaknutom, a uz njega i Roque Mesa koji je u istom razdoblju upisao čak 10 oduzetih lopti i izluđivao de Jonga, Garciju i Gavija.

U drugom poluvremenu, Valladolid je svjesno prepustio Barceloni još i veći posjed lopte i izluđivao obranu Barcelone preko raspoloženih Larina i Plate, pogodio 2 vratnice i zabio i treći gol na utakmici iz još jednog sjajnog kontranapada. Strijelac je bio Gonzalo Plata, pa je Barcelonino opuštanje u posljednjim kolima značilo da su u 3 utakmice primili 7 golova, nakon što su u prethodnih 33 bili primili ukupno 11.

Do kraja utakmice utješni je pogodak zabio Robert Lewandowski, svoj 23. ove sezone, pa je Barcelona na kraju ipak uspjela ne doživjeti najteži ovosezonski ligaški poraz – s 3:1 su izgubili i 16. listopada prošle sezone od Real Madrida.

Komentari

Povezano