Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Van Gerwen razvalio sunarodnjaka, Smith ponovno neuvjerljiv

Večernji program prvog dana šesnaestine finala PDC Svjetskog prvenstva u pikadu nije donio nikakva iznenađenja. Tako su plasman u osminu finala izborili prošlogodišnji finalisti Michael Smith i imenjak mu van Gerwen, dok je novi trijumf upisao Luke Littler.

Večer su otvorili Kanađanin Matt Campbell koji je u drugom kolu iznenadio pobjedom nad Jamesom Wadeom (PDC – 13.) i svjetski juniorski prvak, 16-godišnji Luke Littler. Mladi Britanac je dvoboj otvorio furiozno osvojivši svaki od prvih šest legova uz 75% uspješnih izlazaka (6/8) za vodstvo od 2-0 u setovima. Campbell je na to odgovorio osvojivši prva dva lega trećeg seta, međutim ne uspijeva izaći na izlaz od 16 za uvjerljivih 3:0 i nakon toga Littler osvaja i preostala dva lega za vodstvo od 3-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu su obojica osvojila svoja dva bacanja, ali Campbell odlučujući break pravi u petom legu kada dolazi do svog rekordnog izlaza od 120 pa tako smanjuje zaostatak na 3-1. Ipak, u petom setu je Littlerov prosjek bacanja na tri strelice bio čak 110.44, a imao je i jedan izlaz od 164 te je na kraju došao do pobjede od 4-1 za plasman u osminu finala SP-a. Tamo ga očekuje pobjednik dvoboja između Jima Williamsa i Raymonda van Barnevelda.

Uslijedio je dvoboj dvojice Nizozemaca koji nije bio ni najmanje neizvjestan. Michael van Gerwen je Richardu Veenstri prepustio tek četiri lega u kompletnom meču te je slavio s laganih 4-0. Bivši trostruki svjetski prvak je imao najveći prosjek dana od 101.39, a uz to je ubilježio osam maksimuma od 180, 14 bacanja od 140+ i 32 bacanja od 100+ uz uspješnost izlaza od 63,16% (12/19).

Posebno je dobar bio u drugom setu u kojem je njegov prosjek bacanja iznosio 116.57 što je bio drugi najveći prosjek jednog seta na ovogodišnjem prvenstvu nakon Matta Campbella koji je imao prosjek od 118.66 u petom setu prvog kola protiv Filipinca Ilagana. Van Gerwena u osmini finala očekuje pobjednik dvoboja između Floriana Hempela i Stephena Buntinga.

Posljednji su na “stage” izašli branitelj naslova svjetskog prvaka Michael Smith i Latvijac Madars Razma. Prvih osam legova ovog meča je otišlo na stranu onoga koji je bacao prvi, a do prvog breaka je došao Smith čime je izjednačio na 1-1 u setovima.

Englez je na isti način otvorio treći set, međutim ekspresno gubi tu prednost breaka nakon što nije uspio izaći na dvostruko 20, već je Razma iskoristio tek četvrtu strelicu na izlazu i to na dvostruko 2 pa je tako po prvi put u meču oduzeo bacanje protivniku. Mogao je Latvijac doći do 2:1 u trećem setu, ali promašuje izlaze na dvostruko 16 i dvostruko 8 što je Smith znalački kaznio i ubrzo osvojio dva uzastopna lega za vodstvo od 2-1 u setovima.

Razma je imao sve u svojim rukama za izjednačenje na 2-2, međutim u četvrtom legu četvrtog seta promašuje dvije strelice na izlazu na dvostruko 20 što Smith kažnjava i ponovno osvaja dva lega u nizu za vodstvo od 3-1 u setovima. U konačnici je svjetski prvak naplatio sve te promašaje i na kraju slavio s 4-1 u setovima.

U osmini finala ga očekuje pobjednik dvoboja između Chrisa Dobeya i Rossa Smitha.

Komentari

Povezano