Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Van Gerwen u spektaklu svladao Littlera za trijumf na drugoj večeri Premier lige

Večeras smo gledali drugu večer Premier lige u pikadu. Nakon što je u prvoj slavio Michael Smith, sada je u Berlinu do pobjede došao Michael van Gerwen u reprizi finala Dutch Mastersa protiv Lukea Littlera.

U četvrtfinalnim dvobojima vidjeli smo tri očekivane pobjede. Michael van Gerwen je sa 6:4 bio bolji od Nathana Aspinalla kao i Luke Humphries od Petera Wrighta, dok je Luke Littler sa 6:5 porazio Roba Crossa za vodstvo od 2-0 u međusobnim omjerima. Najizjednačeniji dvoboj je trebao biti onaj između Michaela Smitha i Gerwyna Pricea u reprizi finala prve večeri Premier lige, a taj status su ova dvojica fantastičnih pikado igrača i potvrdila. U konačnici je Smith slavio sa 6:5 nadoknadivši pritom zaostatak od 3:0. Do finala je to bio jedini dvoboj u kojem su oba igrača imala prosjek veći od 100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom polufinalu smo gledali spektakularan duel između van Gerwena i Smitha. Nizozemac je započeo odlično te je poveo s 4:1 uz dva breaka prednosti, međutim Englez osvaja čak četiri lega u nizu i ima vodstvo od 5:4. Ipak, na kraju nije uspio doći do meč strelice te je van Gerwen izborio finale pobjedom od 6:4 poslije izlaza na 48.

U drugom polufinalu su se obračunala dva Lukea, a ovog puta je bolji bio Littler. Aktualni svjetski prvak je napravio break u petom legu te ga je uspješno sačuvao tek do osmog kada se Littler patio na izlazu na dvostruko osam kojeg je tek pogodio iz šestog pokušaja. Na kraju je o pobjedniku kao i u prvom polufinalu odlučivao posljednji 11. leg, a njega je 17-godišnjak dobio iskoristivši prvu meč strelicu pogodivši dvostruko 10 za pobjedu i plasman u finale.

U finale je Littler krenuo furiozno te je odmah oduzeo prednost prvog bacanja van Gerwenu te je ubrzo poveo s 2:0, ali van Gerwen odgovara s tri uzastopno osvojena lega i prelazi u vodstvo. Poslije toga su oba igrača osvajala legova u kojima su bacali prvi te je i u ovom meču pobjednik odlučen u 11. legu.

Obojica su ga otvorila bez ijednog pogođenog triplea, ali onda van Gerwen pogađa 180, dok Littler ni u drugom izlasku na ploču ne pogađa triple. Uslijedila je spektakularna završnica u kojoj je najprije van Gerwen promašio “bull” za izlaz na 122 da bi onda Littler promašio dvije meč strelice na dvostruko 10. Kaznio je to Nizozemac izlazom na 25 nakon što je pogodio dvostruko osam za pobjedu od 6-5 i trijumf na drugoj večeri Premier lige.

Trenutni poredak Premier lige nakon dvije večeri:

  1. Michael Smith 7 bodova
  2. Michael van Gerwen 5 bodova
  3. Luke Littler 5 bodova
  4. Gerwyn Price 3 boda
  5. Rob Cross 2 boda
  6. Luke Humphries 2 boda
  7. Nathan Aspinall 0 bodova
  8. Peter Wright 0 bodova
Komentari

Povezano