Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin golom Drožđeka svladao Hajduk na Poljudu

U 33. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu se igrala relativno nebitna utakmica. Hajdukove šanse za titulu su odavno svedene na minimum. U ogledu s Varaždinom tražili su pobjedu kojom bi bar do završetka utakmice Rijeke i Dinama ostali u utrci za prvaka. Do pobjede nisu došli. Štoviše, na svom terenu su poraženi rezultatom 0:1.

Za splitsku momčad danas u konkurenciji nisu bili Ismael Diallo i Emir Sahiti te su njih dvojicu u prvoj postavi zamijenili Anthony Kalik i Fahd Moufi. Za goste je prvi put u ligi nastupio vratar Josip Silić, stariji brat Tonija Silića, koji je pod ugovorom Hajduka na posudbi u moldavskom Sheriffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do desete minute čekali smo na prvi udarac. Filip Krovinović je na sebi karakterističan način nerezonski pucao lijevom nogom s dvadesetak metara. Udarac je završio pored gola. Prvi Varaždinov udarac vidjeli smo u 20. minuti. Ubačaj Antonia Boršića pronašao je Domagoja Drožđeka čiji udarac završava iznad gola Borne Buljana.

Treću situaciju vrijednu spomena imali smo tek u 37. minuti. Marko Vukčević ubacio je s desne strane, a udarac Igora Postonjskog lako je ukrotio Buljan. Varaždin je zaprijetio i početkom sučeve nadoknade udarcem Dimitra Mitrovskog s distance. Međutim, lopta nije završila unutar okvira gola te Hajdukov vratar nije trebao reagirati.

Trener Hajduka Jure Ivanković na početku drugog poluvremena povukao je dva poteza. U igru su ušli dva iskusna aduta “Bilih”, Ivan Perišić te Nikola Kalinić. Njih dvojica su zamijenili Moufija te Aleksandra Trajkovskog. Nikola Šafarić s druge strane je u igru uveo Svena Lesjaka koji je ušao umjesto Luke Jelenića.

U 51. minuti domaći su tražili jedanaesterac zbog starta Laminea Ba nad Nikom Sigurom. VAR soba je pregledavala tu situaciju te je u 52. minuti suca Tonija Dadića pozvala na provjeru. Dadić je nakon dvije minute gledanja ostao pri svojoj odluci da ne dosudi najstrožu kaznu.

U drugom poluvremenu čekali smo 17 minuta na udarac u okvir gola. Udarac Yassinea Benrahoua u 62. minuti lako je zaustavio Silić. Pet minuta kasnije gosti su zaprijetili i došli do vodstva. Drožđek se oslobodio Filipa Uremovića te je desnom nogom efektno pogodio dalji kut Buljanovog gola za vodstvo 0:1.

Hajduk je po primljenom pogotku zaprijetio preko Benrahoua koji je nakon povratne lopte Josipa Brekala pucao u blok. Nije bilo velikih prilika. Tek je Perišićev udarac u 82. minuti udarac Perišića također završio u bloku.

U istoj minuti na teren je ušao i igrač 2007. godišta. Mladi Bruno Durdov zamijenio Benrahoua te je tako u 33. kolu debitirao u službenoj utakmici za Hajduk. Mlado desno krilo je pokazao svoj talent već u 86. minuti. Njegov ubačaj nakon lijepog driblinga pronašao je glavu Rokasa Pukštasa. Amerikanac ipak nije uspio usmjeriti svoj udarac prema željenoj meti.

Do kraja utakmice nije bilo prilika te je pobjedu na kraju odnio Varaždin. Značilo je to da obje ekipe do kraja sezona nemaju nikakav motiv u svojim utakmicama. Hajduk je ostao zacementiran na trećoj poziciji dok Varaždin odavno nije u borbi niti za Europu dok su ostanak također osigurali. Jedino mogu igrati za prestiž te bi u najboljem slučaju sezonu mogli završiti na petom mjestu.

Komentari

Povezano