Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin golom u 96. minuti ukrao bod Slaven Belupu

Posljednji krug Supersport HNL-a otvorili su u Koprivnici Slaven Belupo i Varaždin u novom važnom susretu za mjesta koja vode u Europu.

Već u 2. minuti Slaven je imao odličnu priliku: Crnac je vukao loptu od centra po desnoj strani, a zatim je ušao u šesnaesterac i pucao lijevom nogom, no Oliver Zelenika je nastavio odličnu formu iz prošlog kola i lijepo obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji ulazak u utakmicu domaćini su naplatili u 12. minuti. Crnac je pronašao Hlevnjaka koji gađa suprotni kut, Zelenika brani njegov pokušaj, ali loptu odbija samo do Crnca koji je odlično pratio akciju, izbjegao zaleđe, i zakucao loptu za 1:0 domaćina.

Varaždin je blizu izjednačenju bio dva puta nakon kornera. Prvo je Lamine Ba bio najviši u skoku i pucao pored gola, a onda je Luka Jelenić iz izgledne pozicije loše zahvatio loptu i propala je dobra prilika za izjednačenje.

Do kraja poluvremena po jedna prilika s obje strane. Prvo se nakon jednog ubačaja lopta se odbila do Antonija Boseca koji s peterca gađa u blok. Onda je nakon brze akcije Fran Brodić uputio loptu na lijevo krilo do Domagoja Drožđeka, ali je njegov udarac iz izgledne pozicije zaustavio Ivan Čović.

Varaždin je u drugom dijelu dodatno zagospodario posjedom, ali su teško pronalazili rješenja protiv bloka Slaven Belupa. Kao i puno puta ove sezone, domaćini su se disciplinirano branili, a suparničke momčadi su beskrajno kružile bez konkretnih prilika. Pustilo je to prostora domaćim brzancima za pokoju kontru, koje Farmaceuti nisu konkretizirali.

Nismo vidjeli neke značajnije prilike sve do 76. minuti, kada Krstanović glavom nakon kornera puca, no brani taj udarac Zelenika. Već su Podravske Štuke pripremale slavlje i skok na treće mjesto na ljestvici, kada je u 96. minuti došlo do drame u domaćem kaznenom prostoru! Ubačaj iz slobodnog udarca stigao je u Slaven šesnaesterac, netko od gostiju je iz blizine napucao jednog domaćeg igrača u ruku. Gosti su tražili kazneni udarac, no Titlić se oglušio, da bi iz ponovljenog ubačaja lopta stigla do usamljenog (?!) Banovca koji glavom promašuje loptu, no ona pada točno na nogu Domjanića koji iz blizine posprema za veliko slavlje gostiju i vrijedni bod.

Šokantnom su završnicom Varaždinci obranili četvrto mjesto na ljestvici, a i Belupo je ostao na 5. mjestu sa samo bodom zaostatka za Kovačevićevom momčadi. Spomenimo i da je džokeru Domjaniću ovo bio drugi gol sezone – prvi je zabio u 4:1 pobjedi nad Osijekom, i to u 94. minuti! Varaždinski Solskjær očito voli sudačku nadoknadu.

Komentari

Povezano