Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin golovima Mitrovskog i Mamića vratio četvrtu poziciju u SuperSport HNL-u

Drugi krug SuperSport HNL-a zatvorili su Varaždin i Gorica. Domaći su htjeli zadržati svoju borbu za europska mjesta dok su gosti pod novim vodstvom Marija Carevića imali za plan pobjeći što dalje od desetog mjesta koje vodi u niži rang. Pobjedu kojom su se vratili na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice je upisao Varaždin. Protiv Gorice su slavili s 2:1.

Od početka utakmice dominirala je momčad Nikole Šafarića koja je već nakon deset minuta zabilježila dva šuta u okvir gola. Upisao je tako Ivan Banić dvije obrane, a značajnija je bila ona točno na isteku desete minute kada je Sinjanin zaustavio poluvolej Jurice Poldrugača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko minuta se situacija na terenu primirila te smo na novu priliku trebali čekati do 19. minuti. Tada je Michele Šego s lijeve strane niskom loptom uposlio Luku Mamića od kojega se lopta odbija do Dimitra Mitrovskog. Makedonac nalijeće na loptu te lijevom nogom s nešto više od deset metara od gola zabija za vodstvo domaćih.

Ubrzo su domaćini mogli i do povećanja vodstva. U 22. minuti se ponovno u prilici našao Poldrugač, no njegov udarac završio je iznad Banićevih vrata. Nakon toga se tempo opet snižava te na novi udarac u okvir gola čekamo sve do 31. minute kada Banić još jednom dobro reagira, ovaj put na udarac Šege.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao te su domaći s 1:0 otišli na veliki odmor.

Početak drugog poluvremena donio je i povećanje vodstva za Varaždin. Do tog trenutka odlični Banić reagirao je loše na udarac Mamića te mu je lopta prošla kroz ruke za vodstvo domaćih 2:0 u 51. minuti.

Smanjili su nekoliko minuta kasnije gosti preko Marka Kolara. Adrion Pajaziti uposlio je Dinu Štigleca koji zatim šalje oštru loptu za Kolara čiji udarac pronalazi traženu metu za 2:1 i povratak Gorice u utakmicu.

Iako je Gorica tražila izjednačenje, bliže pogotku bili su domaćini. Vrijedi izdvojiti poništen pogodak Mitrovskog u 63. minuti. Tada je Marko Dabro uposlio Makedonca koji posprema loptu u praznu mrežu, no Dabri je lopta već ranije pobjegla izvan terena te je zbog toga poništen gol.

Dabro je u 86. i sam bio u prilici za pogodak, no ovaj put je Banić bolje reagirao. Minutu kasnije ponovno prijeti Varaždin, ovaj put preko Alekse Latkovića čiji udarac završava pored gola.

To je bila i posljednja prilika na utakmici što je značilo da je pobjedu odnio Varaždin. Taj trijumf donio je klubu iz “Baroknog grada” četvrtu poziciju na ljestvici koje bi trenutno vodilo u Konferencijsku ligu. Njih u idućem kolu čeka ogled s Rijekom dok će Gorica svoju borbu za ostanak nastaviti protiv Istre 1961 na svom domaćem terenu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano