Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin i Istra odigrali bez golova

Novim derbijem za Europu nedjeljni program Supersport HNL-a su otvorili Varaždin i Istra. Obje momčadi su kolo ranije odigrali bez pobjednika. Istra je remizirala s Hajdukom na Poljudu, a Varaždin je golom u zadnjoj minuti uspio uzeti bod na gostovanju kod Slaven Belupa. U jednoj dinamičnoj utakmici izostali su jedino golovi i završilo je 0:0.

Prvu priliku na susretu imala je Istra u 4. minuti. Monsef Bakrar je dao loptu na lijevu stranu za Luku Marina koji ubacuje u sredinu, ali Varaždinci u zadnji trenutak čiste ispred Bakrara koji je na pet metara od gola samo čekao da zakuca loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko minuta kasnije Varaždin je dobio kazneni udarac. Boultam je neoprezno startao na Jozi Staniću i nije bilo dvojbe kako je to start za kazneni udarac. Ipak, tijekom akcije koja je prethodila prekršaju, David Puclin je bio u zaleđu i ništa od najbolje moguće prilike za Varaždin da dođe u vodstvo.

Varaždin je idućih desetak minuta dominirao posjedom, no nisu uspjeli stvoriti ništa konkretno pred vratima Istre. Najbolju priliku za vodstvo do kraja poluvremena imali su gosti kada je Boultam ostao nečuvan nakon kornea, ali njegov udarac je otišao preko gola.

Domaćini su zaprijetili nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Tonio Teklić. Po ubačaju Teklića stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru, no nitko nije uputio pravi udarac. To je bilo sve od prvog dijela u kojem nismo vidjeli previše dobrih prilika.

Na prvi pravi pokušaj u drugom dijelu morali smo čekati 60. minutu. Strijelac u prošlom kolu Luka Hujber je dobio loptu na desnoj strani te je probao pronaći desni kut Olivera Zelenike koji je to uspio obraniti. Varaždinci su zaprijetili nakon što je Fran Brodić dočekao centaršut Teklić iz kornera, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

Domaćini su u 67. minuti dva puta zaprijetili. Prvo je pokušaj Domagoja Drožđeka izravno iz kornera završio na gredi, a trideset sekundi kasnije je Brodić pucao pored gola nakon što je izbio sam pred Lovru Majkića. Varaždin se u tim trenutcima činio kao momčad koja traži pobjedu te su imali bolje prilike.

U 76. minuti debitant Iurie Iovu je na ulasku u 16 metara srušio Marina Pilja te mu je sudac Bebek pokazao drugi žuti karton. Upravo je Pilj iz tog slobodnog udarca pucao malo pored gola, a Istra je morala zadnjih 15-ak minuta odraditi s igračem manje.

Varaždinci su poslije crvenog kartona očekivano zagospodarili posjedom, ali nisu pronalazili rješenje za dupli blok Istre. Nije do kraja utakmice bilo uzbuđenja te je ostalo 0:0.

Nije se tako Varaždin uspio odvojiti od Osijeka s kojim je ostao izjednačen na trećem mjestu. Istra može biti zadovoljnija bodom jer su zadnjih 15-ak minuta igrali s igračem manje. Već i ptice na grani znaju koliko je zgusnuta borba za Europu u kojoj je šest klubova u pet bodova. Istra u idućem kolu dočekuje Dinamo, a Varaždin putuje na Poljud.

Komentari

Povezano