Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin i Rijeka odigrali bez golova

Drugo kolo SuperSport HNL-a istovremeno su svojim susretima zatvorili Varaždin i Rijeka te Osijek i Dinamo. Specifični raspored uvjetovan europskim rasporedom dvaju momčadi nije se ticao Dinama i Varaždina, dok su gusti ritam odigravanja utakmica nastavili Osijek i Rijeka.

Nikola Šafarić svoju je momčad posložio u ofenzivnih 3-4-3, stavivši Škaričića, Baa i Nekića u srce obrane ispred Zelenike na vratima. Na desnom je boku bio debitant Frane Maglica, lijevom Boršić, dok su sredinu terena popunili Marina i Lusavec. Ofenzivnu trojku činili su Mitrovski, Dabro i Šego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sitne rotacije vidjeli smo u gostujućoj momčadi koja je pred tri dana remizirala sa švedskim Elfsborgom. Ante Majstorović krenuo je od prve minute u srcu obrane, a Lindon Selahi zamijenio je Dejana Petroviča na zadnjem veznom.

Već u uvodnoj minuti susreta riječka jedinica Martin Zlomislić promašio je loptu pri ispucavanju, a visoko u pritisku bio je Marko Dabro no nije bio spreman na ovakav gaf protivničkog čuvara mreže. Iz ponovljenog je pokušaja Zlomislić ipak uspio degažirati loptu.

Nismo pak u uvodnih 20 minuta imali konkretnijih prilika ni na jednoj strani, sve do 21. minute kada je Marco Pašalić na desnom krilu svom čuvaru gurnuo loptu kroz noge, te potom centaršutom precizno pronašao Veldina Hodžu u srcu kaznenog prostora. Ipak, riječki veznjak slabo je postavio čelo i mlakim udarcem loptu poslao pored gola.

Najbolja prilika za Varaždince na prijelazu 25. na 26. minutu. Tada je Antonio Boršić sjajnom dugom loptom pronašao Dabru između dvaju riječkih stopera. Ovaj je uspio dobro primiti loptu, no netko iz riječke obrane skinuo mu je loptu s noge i riješio Zlomislića briga.

U 36. smo minuti vidjeli novu nesigurnost Zlomislića. Sjajno je Dabro proigran od strane Michelea Šege koji je sa središnje linije uočio pravovremeni ulazak svog napadača. Zlomislić je nepotrebno istrčao na loptu koju nikako nije mogao stići prije Dabre, ovaj ga je s loptom zaobišao no srećom po igrače Rijeke otišao je previše u stranu i poslao loptu u vanjski dio mreže.

Nešto angažiranije ušla je Rijeka u drugo poluvrijeme, a nezadovoljan njegovim partijama Željko Sopić zamijenio je Marijana Čabraju i priliku za debi u riječkom dresu pružio Mladenu Devetku. Nakon nekoliko bezazlenih pokušaja Rijeka prvu ozbiljnu priliku stvara u 57. minuti. Niko Janković sjajno je proigrao Tonija Fruka koji izlazi ispred Olivera Zelenike, no u zadnji čas čudesno je nogu u blok postavio Karlo Lusavec i tako sačuvao svoj gol.

Igrala se 69. minuta kada je Rijeka još bolje zaprijetila! Nakon kornera Jankovića Majstorović je iz neobične pozicije petom loptu naciljao točno u suprotne rašlje varaždinskih vrata, no izvrsna je bila Zelenikina reakcija kojom je svoju mrežu i dalje sačuvao čistom.

Iz prekida prijete i Varaždinci tri minute kasnije. Tada je nakon ubačaja iz slobodnog udarca Mario Marina glavom skrenuo loptu prema riječkoj mreži, a lopta se potom odbila od nekog od Riječana te otputovala van okvira vrata i u aut.

Prilikama i kvalitetom igre siromašna utakmica tako je završila bez golova. Varaždin je trenutno jedina momčad koja je upisala dva remija, dok Rijeka s četiri boda na kontu dijeli treće mjesto ljestvice s Hajdukom.

Komentari

Povezano