Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin izbacio Istru iz Kupa, navijači ispratili Istrijane s “kaj vam delamo”

U posljednjoj utakmici osmine finala Kupa Hrvatske je Varaždin ugostio Istru, a ovo im je drugi susret koji su odigrali u nešto manje od tjedan dana. U golijadi punoj preokreta Varaždin je upisao pobjedu 3:2 te time postao posljednjim sudionikom četvrtfinala Kupa Hrvatske. Ovo im je ujedno prvi povijesni plasman u četvrtfinale.

Prije četiri dana su domaćinstva bila u obrnutoj ulozi, a Istra je slavila rezultatom 2:0 pogocima Darwina Matheusa i Mateja Vuka. S obzirom na kratko razdoblje između ove dvije utakmice, u današnjem Kup susretu su obje ekipe izašle u izmiješanom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta ove sezone Nikola Šafarić je vodio Varaždin s klupe, a na teren je poslao sljedeću početnu jedanaestoricu: Josip Silić – Marko Vukčević, Luka Jelenić, Luka Škaričić, Antonio Boršić – Leon Belcar, Marin Pilj, Igor Postonjski – Dimitar Mitrovski, Niko Domjanić, Domagoj Droždek.

S druge strane, strateg Istre David Català se odlučio za sljedećih početnih 11: Jan Paus-Kunšt – Moris Valinčić, Iurie Iovu, Dario Marešić, Advan Kadušić – Sebastian Nebyla, Oleksandr Petrušenko, Ivan Čalušić, Mario Čuić – Elias Filet, Zoran Josipović.

Varaždinci su poprilično rano došli do vodstva već u 7. minuti golom Marina Pilja kojemu je ovo ujedno i prvi pogodak ove sezone. Na sljedeći gol u ne baš sadržajnom prvom poluvremenu smo čekali sve do 35. minute kada je Istra stigla do poravnanja rezultata preko Zorana Josipovića koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćeg sastava te prekrasno loptu u mrežu pospremio petom.

Početak drugog poluvremena nam je priuštio nešto bolji nogomet, a u 55. minuti je Istra preokrenula i povela 2:1 golom Eliasa Fileta. Sadržajan i efikasan nogomet se nastavio kroz čitavi dio drugog dijela susreta.

Vrijedno napomene je ulazak napadača Varaždina Frana Brodića u 63. minuti koji se vratio na travnjake nakon izostanka dugog skoro dva mjeseca zbog ozljede. Njegov ulazak je pridonio i živosti napadačkog dijela domaćeg sastava, a sedam minuta kasnije su uspjeli Varaždinci doći do izjednačenja golom Igora Postonjskog nakon što je bio iz kaznenog udarca.

U 81. minuti drugo poluvrijeme nam je priredilo novi preokret na utakmici. Varaždin je poveo rezultatom 3:2 pogotkom Michellea Šega koji je nakon ubačaja s desne strane glavom neobranjivo pogodio, a igrači Istre su se pobunili jer su smatrali da je Šego napravio prekršaj u napadu, no glavni sudac Zdenko Lovrić je ostao pri svojoj odluci da je to gol.

Uspio je tako Varaždin prekinuti niz od sedam utakmica bez pobjede i doći do prvog ulaska u četvrtfinale Kupa. Sada su poznati svi sudionici tog dijela natjecanja, a ždrijeb je na rasporedu 11.12.

Komentari

Povezano