Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin minimalnom pobjedom nad Istrom zaključio kolo

Nakon čudesnog preokreta Gorice protiv Hajduka, osmo kolo Superspot HNL-a zaključili su Varaždin i Istra. U utakmici koja nije oduševila neutralne gledatelje Varaždin je došao do pobjede 1:0.

Prvih pola sata prošlo je s puno grešaka s obje strane i bez pravih prilika. To se promijenilo u 38. minuti. Tada je Zoran Josipović nakon ubačaja Luke Hujbera iz dobre pozicije pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to više manje sve iz dosta siromašnog prvog dijela. Odlučio se stoga gostujući strateg David Catala za promjenu odmah na početku nastavka. U svlačionici je ostao Frano Mlinar, a u igru je ušao Slavko Blagojević.

Dosada iz prvog dijela se prelila i na drugo polvuvrijeme. Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 61. minuti. Tada je nakon duge akcije Istre, udarac Oleksandra Petrusenka s ruba kaznenog prostora otišao malo pored gola.

Veliku priliku za vodstvo propustio je Varaždin u 72. minuti. Domagoj Drožđek je primio loptu u kaznenom prostoru i lijepo prizemno opalio. Ipak, njegov udarac uspio je obraniti Lovro Majkić.

No, u začetku te akcije je Ante Majstorović laktom pogodio Dimitra Mitrovskog te je sudac Ante Terzić nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Igor Postonjski koji dovodi Varaždin u vodstvo.

Najveću priliku za izjednačenje Istra je propustila u 93. minuti. Sebastian Nebyla je ubacio na drugu stranu gdje je praznu mrežu promašio Mladen Devetak.

Do kraja nije bilo uzbuđenja i Varaždin je upisao pobjedu. U idućem kolu Varaždinci će put Osijeka gdje će gostovati na Opus Areni, dok Istra kod kuće dočekuje Goricu.

Komentari

Povezano