Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin nanijeo Dinku Jeličiću prvi poraz na klupi Gorice

Novi krug Supersport HNL-a otvorili su u Varaždinu istoimeni domaćin i Gorica. U tvrdoj utakmici presudio je pogodak Igora Postonjskog iz kaznenog udarca te je Varaždin slavio 1:0.

Prvu priliku na utakmici propustila je Gorica u 14. minuti. Nikola Vujnović je iskosa pokušao pogoditi suprotni kut varaždinskog gola, ali Oliver Zelenika je obranio uz manje probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Drožđek je prvi došao do lopte koju mu je u prostor dao Postonjski. Ivan Banić je izletio, bacio se na loptu i pritom srušio Drožđeka što je rezultiralo kaznenim udarcem za Varaždin u 24. minuti. Siguran izvođač bio je Postonjski.

Sjajnu priliku za udvostručenje vodstva propustio je Varaždin u 34. minuti. Tada je Agon Elezi pucao snažno i po sredini, na što je Banić bio spreman. Otišlo se tako s minimalnom prednosti Varaždina na predah.

Gorica je preuzela posjed u nastavku što im se umalo isplatilo u 62. minuti. Dino Štiglec je pronašao Vujnovića na drugoj stativi, no njegov udarac je obranio Zelenika. U nastavku akcije je udarac Štigleca s crte očistio Luka Jelenić.

Nastavila se i nakon toga dominacija Gorice, ali nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti Zeleniki. S druge strane, Varaždin je u drugom dijelu ostavljen na samo dva dalekometna udarca. U potpunosti su se Varaždinci podredili čuvanju vodstva.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i Varaždin je drugu utakmicu u nizu došao do 1:0 pobjede. Ovom pobjedom su Varaždinci došli do samo boda zaostatka za Goricom na četvrtom mjestu.

Komentari

Povezano