Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin pobijedio Rudeš u utakmici za zaborav

Novo kolo, 22. po redu u aktualnoj sezoni SuperSport HNL, otvorili su u klasičnom petkovnom terminu Varaždin i Rudeš. Bila je to savršena prilika da Varaždinci upišu prvu pobjedu u kalendarskoj godini, nakon što su u uvodne dvije utakmice izgubili od Slaven Belupa, a potom i remizirali s Lokomotivom.

Za momčad koja u cijeloj sezoni nije upisala nijednu ligašku pobjedu, a zadnji pogodak zabila u prvom danu listopada prošle godine, Rudešu je svaka sljedeća utakmica prilika za iskupljenje. U tu je svrhu trener Davor Mladina na teren od prve minute poslao sastav Marković – Šehić, Pavlović, Mrčela, Krušlin – Vukmanović, Srbljinović – Topić, Ćorić, Grezda – Doležal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti dan kada je za Varaždince potpisao Marko Dabro, koji stoga naravno nije bio na raspolaganju Nikoli Šafariću, glavni trener domaćina posložio je momčad u sljedećem sastavu: Zelenika – Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić – Marina, Postonjski – Mitrovski, Belcar, Poldrugač – Šego.

Kroz prvo smo poluvrijeme vidjeli terensku inicijativu domaćina, no kada je istu trebalo konkretizirati kroz prilike, ona je uglavnom bila – jalova. Uputile su tako obje momčadi tek po jedan udarac u okvir gola, a varaždinski navijači zvižducima “nagradili” svih koji su bili na terenu za teško gledljivih 45 minuta.

U nešto je višu brzinu ubacio Varaždin u drugom poluvremenu i pojačao pritisak prema vratima Rudeša. U 67. se minuti inicijativa isplatila, sjajnim je centaršutom s desne strane Marko Vukčević pronašao Dimitra Mitrovskog, a ovaj glavom precizno naciljao malu mrežicu za 1:0.

Bilo je to više-manje sve od ove utakmice, a istaknimo kako je Rudeš novom utakmicom bez zabijenog pogotka svoj uzastopni niz takvih susreta podigao na 12! Izjednačenje je to rekorda u otkada je lige 10, a drži ga Split iz 2016. godine kroz dvije sezone HNL-a.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano