Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin pobjedom nad Rijekom ponovno otvorio borbu za Europu

Nedjeljni program Supersport HNL-a otvorili su derbijem za Europu Varaždin i Rijeka. Uoči susreta Varaždin je s pobjedom u Šibeniku oživio europske nade, a Rijeka se sa sedam bodova u tri utakmice očvrstila na trećem mjestu. U utakmici s pregršt prilika i uzbuđenja pobjedu su s 2:0 odnijeli domaćini.

Prvo veće uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 14. minuti. Matija Frigan je pobjegao obrani Varaždina, ali je njegov loš udarac uspio obraniti Oliver Zelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 27. minuti Prince Ampem je ostao sam nakon gužve u kaznenom prostoru, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu i propala je jako dobra prilika za vodstvo Riječana.

U 29. minuti prvi puta prijete domaćini. Fran Brodić je sve sam napravio i opalio s 25 metara od gola. Ipak, za svladati Nediljka Labrovića treba puno više i vratar Rijeke je taj udarac odbio u korner.

Deset minuta kasnije Niko Janković trese gredu. Ponovno je Janković demonstrirao svoj sjajan udarac, no Zelenika je uspio vršcima prstiju skrenuti loptu u gredu i ostalo je 0:0 nakon poluvremena koje nije donijelo golove, ali je ritam utakmice bio kvalitetan.

U prvom napadu drugog dijela, Varaždinci dolaze u vodstvo. Jozo Stanić tek što je ušao odlično je ubacio s desne strane, a Niko Domjanić je glavom pogodio s nekih 6-7 metara za vodstvo Varaždinaca.

U 56. minuti se zagužvalo na travnjaku nakon prekršaja Frigana nad Jorgom Pellumbijem. Pellumbi ga je pokušao udariti sa zemlje, ali je prošao bez kartona. Dvije minute kasnije, Varaždin je udvostručio vodstvo.

Marin Pilj je probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Tonija Teklića. Teklić je fantastično pogodio iz voleja za svoj osmi prvenstveni pogodak ove sezone.

Nakon drugog pogotka ritam utakmice se izgubio. Izmjene, prekršaji i nervoza su učinile svoje i izgubio se kontinuitet u igri. U 80. minuti Brodić se prošetao kroz obranu Rijeke i došao sam pred Labrovića te gurnuo loptu pokraj njega, ali Bruno Goda odbija ispred gol linije.

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja i ostalo je 2:0 za Varaždin. Ovom pobjedom Varaždinci su došli na samo tri boda od Rijeke i ponovno imamo borbu za Europu. Četiri kluba su u tri boda i kako trenutno izgleda ništa se neće znati do zadnje minute zadnjeg kola kada međusobno igraju Rijeka i Osijek, Varaždin igra s Lokomotivom, a Istra kod kuće dočekuje Slaven Belupo.

Komentari

Povezano