Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin protiv Rudeša do prve pobjede ove sezone

Prvu od 3 utakmice krnjeg 4. kola Super Sport HNL odigrali su od 20 sati Varaždin i Rudeš. Domaćini su nakon 3 remija u nizu napokon stigli do pobjede rezultatom 2:0 uz golove Frana Brodića i Igora Postonjskog.

Nakon što su danas objavili njegov dolazak, crnogorski reprezentativac Marko Vukčević je odmah startao na mjesto desnog beka za Varaždin, a Antonio Boršić je ponovno startao na mjestu lijevog beka te tako potvrdio da je ekspresno izgurao iz sastava Karla Bručića. Boršić je bivši igrač Rudeša koji je u tom klubu odigrao 139 utakmica prije nego je ovo ljeto prešao u Varaždin, a gostujući navijači su na početku utakmice izvjesili za njega posebnu poruku zahvale za sve što je dao klubu. Kod gostiju je, za mnoge očekivano, priliku na vratima umjesto Marija Marića dobio Karlo Kralj. Čak 11 primljenih golova u prva 3 kola uz nekoliko velikih pogrešaka Marića su očito prelile čašu strpljenja Roberta Prosinečkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu veliku prilku na utakmici stvorio je Rudeš. U 6. minuti je s loptom u kazneni prostor ušao odlični Aleksa Latković i sjajno podvalio loptu iza leđa varaždinske obrane Ivoru Ljubanoviću koji vraća oštru povratnu loptu u peterac domaćina. Obrana domaćih prva dolazi do lopte, ona se potom odbija od vratara Olivera Zelenike na nogu Luki Pasaričeku koji iz neposredne blizine pogađa vratnicu. U nastavku akcije na odbijenu loptu natrčava Latković, ali obrana Varaždina blokira njegov udarac.

Ogromnu prilku je propustio Leon Belcar u 11. minuti utakmice. Nakon dvije velike pogreške prvo vezne linije Rudeša pa potom i stopera Mislava Matića, Belcar je oteo loptu malo izvan kaznenog prostora gostiju i sam krenuo prema vrataru Rudeša Kralju, ali se spetljao i lopta mu je pobjegla tako da na kraju nije uputio niti udarac.

U 17. minuti najbolji strijelac lige Fran Brodić upisuje nevjerojatan promašaj. Nakon poluvisokog centaršuta s desne strane, obrana Rudeša loše reagira te lopta prolazi kroz peterac gdje ju je na drugoj vratnici dočekao Brodić i s 2-3 metra prebacio vrata Rudeša. Malo ga je omeo Pasariček, ali nedovoljno da možemo reći da je promašaj Brodića opravdan ili razumljiv.

Belcar u 22. minuti promašuje još jednu solidnu priliku za Varaždin. Nakon lijepe akcije po desnoj strani, lopta je upućena prema Brodiću koji na 20 metara od gola propušta loptu i ona dolazi do Belcara koji neometan s vrha kaznenog prostora puca prizemno malo pored gola. Ponovno Varaždin prijeti 3 minute kasnije preko Brodića, ali obrana Rudeša je blokirala njegov udarac koji je uputio točno s oznake gdje se izvodi kazneni udarac.

U 32. minuti smo vidjeli jednu utrku za loptom između Belcara i vratara Kralja koja je završila vrlo ružnim sudarom. Nije izgledalo dobro za vratara Rudeša, ali je nakon intervencije liječničke službe ipak ustao i nastavio s utakmicom.

Varaždin nastavlja s promašajima. U 36. minuti je lijepo na lijevu stranu proigran Michele Šego koji ulazi u kazneni prostor i lijevom nogom puca snažno, ali loše po sredini gola. Vratar Kralj odbija loptu ispred sebe, na nju natrčava Brodić i puca nekoliko metara udaljen od gola, ali Kralj s poda refleksno podiže ruku i upisuje fenomenalnu obranu.

Do kraja poluvremena je Brodić stigao promašiti još jednu dobru priliku kada je unutar kaznenog prostora loše zahvatio loptu i pucao pored lijeve vratnice. Na odmor smo tako otišli bez golova uz rapsodiju promašaja domaćina.

Na samom početku drugog dijela lijepo je po desnoj strani prošao Belcar i poslao centaršut u kazneno prostor gostiju gdje ponovno Brodić u dobroj situaciji promašuje loptu. Brodiću danas baš ništa ne ide od noge. U 54. minuti Šego dobija žuti zbog simuliranja. Neshvatljivo kada postoji VAR.

I onda u 55. minuti napokon zabija Brodić za vodstvo Varaždina. Fantastičnu akciju su odigrali domaći nogometaši. Dimitar Mitrovski je sa centra s desne strane poslao loptu u međuprostor Igoru Postonjskom koji isprve odigrava na krilo prema Vukčeviću, a on šalje odličan prizemni centaršut u petarac gostije gdje najbolje snalazi Brodić i zabija svoj 5. pogodak ove sezone. Brodić je zabio u svakom kolu od početka prvenstva te je sada samostalno najbolji strijelac lige s golom više od Mije Caktaša.

Do 72. minute nismo vidjeli nikakva uzbuđenja, a tada Ivan Tomečak lijepo prolazi po lijevoj strani, izbacuje se na desnu nogu te upućuje kvalitetan centaršut prema Ljubanoviću koji dolazi do lopte između stopera Varaždina i puca glavom pored gola Varaždina. Minutu kasnije na drugoj strani je snažan prizeman udarac s vrha kaznenog prostora lijevom nogom poslao Vukčević, ali lopta odlazi malo pokraj vratnice.

Varaždin u 76. minuti dolazi do povećanja vodstva fantastičnim golom kapetana Postonjskog. Obrana Rudeša je loše očistila jednu loptu iz kaznenog prostora te ona pada na 20-25 metara od gola ispred Latkovića koji je loše zahvaća te mu ona bježi. Na tu loptu natrčava Postonjski i isprve briljantno puca te skida paućinu iz rašlji vratara Kralja. Pogodak za pogledati iz svih mogućih kuteva.

Do kraja utakmice nismo vidjeli nove prilike pa je tako Varaždin upisao prvu pobjedu ove sezone te su i dalje neporaženi, a Rudeš ostaje jedina momčad bez bodova u ligi. Varaždin preskače sljedeće kolo zbog odgođene utakmice protiv Dinama pa će tako sljedeći put zaigrati protiv Hajduka 26. kolovoza (ako im i tu utakmicu ne odgode), a Rudeš u idućem kolu također dočekuje Hajduk na Kranjčevićevoj.

Komentari

Povezano