Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin s dva gola Brodića srušio Goricu

Novo kolo Supersport HNL-a otvorili su u Varaždinu domaćin Varaždin i Gorica. Gosti su unatoč sedam bodova u tri kola i dalje u nezavidnoj situaciji, a domaćini su pak tražili važne bodove u nikad neizvjesnijoj borbi za 4. mjesto. Na kraju je Varaždin s dva gola Brodića bio uspješniji. Za goste je strijelac bio Josip Mitrović. Fran Brodić je s nova dva pogotka došao do drugog mjesta na ljestvici strijelaca.

Početno ispitivanje snaga je trajalo 22 minute kada bomba Drožđeka razbudila uspavanu varaždinsku publiku. Radošević je boksao loptu nakon kornera, ona pada do Drožđeka koji ju je odlično opalio iz voleja, ali Radošević odlično brani. Prvi konkretan pokušaj gostiju došao je u 36. minuti. Tada je Zelenika obranio udarac Julardžije izvana i time odgovorio bivšem suigraču s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja prilika u dosta siromašnom prvome dijelu dogodila se u 43. minuti. Fućak je briljantno u stilu Modrića ubacio vanjskom na drugu stativu gdje Mitrović nije uspio ugurati loptu u mrežu. Na predah se dakle otišlo bez golova što je po svemu viđenom bio sasvim realan rezultat.

Varaždin je u drugi dio krenuo aktivno tražeći vodeći pogodak što im se isplatilo u 53. minuti. I to nakon kakve akcije. Teklić je petom dodao za Šegu, on ubacuje na peterac za Brodića koji lakoćom zabija za 1:0 Varaždina.

Na odgovor Gorice čekalo se desetak minuta. Tada je lopta došla do Ndockyta čiji udarac iskosa brani Zelenika. Ponovno je opasno pred golom Varaždina u 66. minuti. Zelenika je odbio ubačaj Fućka, a Ndockyt je još jednom potvrdio da nema završnicu pa nismo dočekali njegov prvijenac u HNL-u.

Gorica je ipak uspjela izjednačiti u 74. minuti. Matavž je loše zahvatio loptu nakon još jednog ubačaja Fućka, Vojtko ju je proslijedio do Mitrovića koji treće kolo u nizu zabija i stvari su 15 minuta prije kraja vraćene na početak. Gorica je krenula po drugi gol te je ponovno Mitrović zaprijetio, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora je otišao pored gola.

Nakon što je Gorica propustila doći u vodstvo, to je u 87. minuti napravio Varaždin. Lovro Banovec je dao odličnu loptu za Brodića koji je bio brži od obrane Gorice te ostaje miran pred Radoševićem i svojim desetim golom u sezoni donosi tri boda Varaždincima. Lijepo je vidjeti Brodića u ovakvim izdanjima nakon što se činilo da neće ostvariti visine koje su mu se nekoć predviđale.

Probala je Gorica do kraja pritisnuti, no izuzev nekoliko gužva u kaznenom prostoru nisu stvorili ništa i ostalo je 2:1. S obzirom na viđeno, Gorica je sigurno zaslužila bod iz ove utakmice, ali to im sigurno ne predstavlja veliku utjehu. Varaždin je preživio period od desetak minuta dominacije Gorice nakon izjednačujućeg pogotka te je dočekao svoju priliku za pobjedu i objeručke ju iskoristio. Iduće kolo Goricu čeka susret s Dinamom, a Varaždince novi važan susret u borbi za 4. mjesto protiv Lokomotive.

Komentari

Povezano