Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin s dva gola poslao Šibenik prema drugoj ligi

Novo kolo Supersport HNL-a otvorili su na Šubićevcu Šibenik i Varaždin. Dok su se Varaždinci sa zadnjih nekoliko poraza udaljili od borbe za Europu, domaćinima je ovaj susret bio od neizmjerne važnosti u borbi za ostanak. Na kraju je Varaždin s dva gola u drugom dijelu slavio 0:2 i tako se ponovno uključio u borbu za Europu dok se za Šibenik ne nazire svjetlo na kraju tunela.

Prvu priliku na susretu imali su gosti u 8. minuti. Fran Brodić je lijepo uposlio Niku Domjanića čiji je udarac uspio obraniti Lovre Rogić. Novu intervenciju Rogić je imao 15-ak minuta kasnije kada je ukrotio dalekometni udarac Marka Stolnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku za pogodak gosti su imali u 35. minuti. Tada je Amer Hiroš nanizao nekoliko obrambenih igrača i lijepo pucao, ali je Oliver Zelenika uspio njegov udarac preusmjeriti na gredu.

Na predah se tako otišlo bez pogodaka u poluvremenu koje nije imalo previše uzbuđenja. Nijedna ekipa nije preuzimala previše rizika što se odrazilo u malom broju prilika.

U drugom dijelu Varaždin je uspio zabiti u 62. minuti. Dimitar Mitrovski je pobjegao domaćoj obrani i mirno matirao Rogića. Ipak, Makedonac je malo požurio pa je gol opravdano poništen zbog zaleđa.

Mitrovski je ipak došao do pogotka sedam minuta kasnije. Tonio Teklić koji je ušao nešto ranije je prebacio ubačaj do Brodića koji pogađa stativu. Lopta se odbija do Mitrovskog koji posprema loptu u praznu mrežu za vodstvo gostiju.

Šibenik je imao fantastičnu priliku za povratak u 80. minuti. Josip Knežević se našao sam na pet metara i umjesto u gol loptu poslao ravno u Zeleniku. Kazna za taj promašaj došla je šest minuta kasnije.

Leon Belcar je pobjegao po desnom boku i idealnim niskim centaršutem pronalazi Brodića koji lako pogađa gol Šibenika. Brodiću je to 12. prvenstveni pogodak ove sezone.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i ostalo je 0:2. Prva je to pobjeda Varaždinaca od 17.3. te su se sada ponovno prikrali borbi za Europu. Šibenik je sada u naizgled bezizlaznoj situaciji. Do kraja prvenstva igraju još s Dinamom, Osijekom i Hajdukom te se bodovi potrebni za očuvanje prvoligaškog statusa ne naziru.

Komentari

Povezano