Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin slavio u Osijeku i produljio krizu domaćina

Danas su na Opus Areni, Osijek i Varaždin otvorili 27. kolo SuperSport HNL-a. Varaždin je pogotkom Leona Belcara upisao važna tri boda, u posljednjoj utakmici trećeg kruga prvenstva.

Domaćin je u susret ušao u negativnom tonu, s obzirom da ih je u prošlom kolu Rijeka svladala s 3:0 na Rujevici. S druge strane, Varaždin je kod kuće prosuo dva pogotka prednosti protiv Istre 1961, što im je u konačnici donijelo samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u 3. minuti vidjeli smo prvu prigodu na susretu. Domagoj Pušić prošao je po lijevoj strani te nabacio/šutirao, lopta je prevarila Olivera Zeleniku, no s gol crte u posljednji trenutak očistio je Lamine Ba. Varaždin je uzvratio na najbolji mogući način, pogotkom.

Nabacio je Antonio Boršić, a Leon Belcar je ostao usamljen u gostujućem šesnaestercu te pogodio za 0:1. Prvotno je bilo označeno zaleđe, ali nakon poduže VAR provjere, pogodak je priznat. Bio je to treći pogodak Belcara za Varaždin u HNL-u, a ujedno prvi koji nije zabio Hajduku.

Mogao je Varaždin povećati svoju prednost jako brzo, no u 18. minuti gostujući igrač spetljao se pred vratima Osijeka. Svoje nezadovoljstvo, Zoran Zekić je pokazao u 33. minuti susreta, kada se odlučio za dvije promjene. Iz igre su izašli Enis Cokaj i Vedran Jugović, a umjesto njih su ušli Anton Marković i Marin Prekodravac.

Najbolju priliku za poravnanje, Osijek je imao na samom isteku prvog dijela. Ramon Mierez izbio je sam ispred Zelenike te ga pokušao prebaciti, no gostujući vratar tzv. “bananom” spriječio je novi pogodak El Tora. Kasnije se u snimci vidjelo da je Mierez bio u zaleđu, stoga pogodak ne bi bio priznat.

Na startu nastavka nismo vidjeli ništa vrijedno spomena, a prva opasnost stigla je tek u 67. minuti. Pušić je ubacio s lijeve strane te pronašao Ladislava Almasija, koji trese gostujuću vratnicu. Zekić je Almasija uveo nakon sat vremena igre, umjesto Slavka Bralića te krenuo po prijeko potreban zgoditak.

Iako je Osijek preuzeo inicijativu, ona je bila jalova. Gosti su bili bliže drugom pogotku, nego domaćini prvom. Najbolju prigodu propustio je Domagoj Drožđek, kada je u 88. minuti iz jedne kontre, pucao pored vrata.

Osijek je ovim porazom uvelike ugrozio svoj plasman u Europu, s obzirom da su ostali na 36 bodova, isto koliko ima i petoplasirana Lokomotiva. U posljednjih 5 utakmica, Osječani imaju 5 osvojenih bodova od mogućih 15. Varaždin je danas postao tek treća momčad koja je slavila na Opus Areni, prije njih su to učinili samo Hajduk i Dinamo.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano