Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin svladao Lokomotivu koja i dalje ne zna za pobjedu

Peto kolo SuperSport HNL-a nastavljeno je u nedjelju utakmicom između Lokomotive i Varaždina, nakon koje je hrvatsku javnost čekao derbi Rijeke i Dinama na Rujevici. Domaćin je tražio prvu pobjedu sezone, što su gosti postigli prošlo kolo kada su nadvisili momčad Slaven Belupa, ali nije uspio u tom naumu.

Varaždin je na kraju slavio minimalno 1:0 golom Dimitra Mitrovskog s bijele točke, ali bili su bolji protivnik na terenu i potpuno zasluženo odnijeli sva tri boda iz Kranjčevićeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog ljeta pristigli Denis Kolinger i drugu je utakmicu zaredom zauzeo svoju poziciju u srcu Lokomotivine obrane, a svoj je drugi debi za Lokose upisao i nedavno pridošli Domagoj Antolić. Marko Vranjković prihvatio je pozicijsko preseljenje koje mu je Silvijo Čabraja priuštio ove sezone i opet zaigrao na desnom krilu umjesto beka gdje smo ga do sada gledali.

Kod gostiju je Nikola Šafarić nastavio svoju formacija-s-trojicom-samo-protiv-velike-četvorke politikom i opet posložio nešto otvoreniju momčad. Uključivala je ta filozofija i dvojicu veznjaka ofenzivnijeg profila, pa se tako standardnom Leonu Belcaru pridružio i Luka Mamić.

Započelo je obostrano otvoreno između dvaju momčadi željnih nadigravanja, no u uvodnih petnaestak minuta nismo vidjeli konkretnih prilika ni na jednoj strani. Zatim smo u 19. minuti vidjeli zaista lijepu akciju gostujuće momčadi. Jednu poludugu loptu s desne strane Marko Dabro glavom je spustio za Mamića. Ovaj je s njom u nogama napravio nekoliko koraka, odigrao lijevo za Michelea Šegu koji je došao do same gol crte i oštrom povratnom loptom pronašao Dabru koji iz blizine refleksno puca, no isto tako brani Zvonimir Šubarić na domaćim vratima.

Nakon toga se sve nastavilo stihijskim pokušajima igrača jedne i druge momčadi, premda su konstantno konkretniji bili Varaždinci. Nevjerojatno je što su propustili u 35. minuti! Prvo je Belcar izvrsno proigrao Šegu koji izbjegava ofsajd zamku i bježi Franu Karačiću. Uspio je pored bloka Šego gađati dalji kut, no pročitao je to Šubarić. Lopta se odbija do Dimitra Mitrovskog koji iz okreta puca no pogađa samo Šubarića. Vratila se lopta istom igraču, a Makedonac se ovaj put namjestio na jaču ljevicu – i pogodio stativu!

Prva velika prilika Lokomotive stigla je u 41. minuti! Sjajan je to bio prodor Roberta Mudražije koji je nanizao nekoliko igrača u slalomu prema golu, došao nadomak gola, te odigrao povratnu loptu, no gađao je iza leđa Duje Čopa koji nije uspio dotaknuti loptu.

Neloš je bio i udarac Silvija Goričana dvije minute kasnije. Krilni napadač Lokosa opalio je s otprilike 20 metara, a lopta se nezgodno odbila od nekog od gostujućih igrača. Ipak, refleksi Olivera Zelenike kompenzirali su promjenu putanje lopte te je varaždinska jedinica sačuvala svoju mrežu.

Uzvratio je vlastitim solo prodorom na drugoj strani terena Šego u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Kao i Mudražija nešto ranije, iskosa s lijeve strane krenuo je okomito prema golu, no za razliku od prvonavedenog sam je odlučio riješiti akciju te gađao bliže rašlje, no udarac je bio presnažan te je lopta otišla iznad okvira vrata.

Nešto su aktivnije Lokosi ušli u drugo poluvrijeme, no i dalje su bili ranjivi na kontranapade. U 51. minuti sjajno je proigran Šego koji je efektno pretrčao svog čuvara Morena Živkovića. Ušao je potom u kazneni prostor a na nešto duži for pokušao je izletiti Šubarić, no Varaždinov napadač prije stiže na loptu, a domaći golman ga ruši te smo svjedočili klasičnom kaznenom udarcu. Odgovornost je preuzeo Mitrovski koji precizno gađa malu mrežicu za 0:1.

Nije se previše trgnula Lokomotiva nakon primljenog pogotka, a sjajnu su priliku za udvostručenje vodstva imali gosti u 58. minuti. Tada je Karačić katastrofalno držao posljednju liniju i omogućio Dabri da izbjegne zaleđe. Varaždinov napadač krenuo je prema golu, došao pred Šubarića, no zatim neobičnim udarcem koji nije bio ni snažan ni precizan loptu samo poslao u gol-aut.

Nova lijepa akcija gostiju u 66. minuti. Tada je Šego s lijevog krila ubacio loptu u srce kaznenog prostora, a tamo je Mitrovski krasnim volejem gađao bližu stativu, no netko iz domaće obrane požrtvovno je ušao u blok i skrenuo taj udarac malo preko gola.

Dvije minute kasnije Šafarić je odlučio izvaditi iz igre indisponiranog Dabru koji u najmanju ruku nije bio zadovoljan tom odlukom. Umjesto njega ušao je Luka Škaričić što je značilo promjenu sustava s trojicom u posljednjoj liniji za djelomično zatvaranje utakmice.

Lokomotiva je do kraja susreta u nekoliko navrata pokušala doći do izjednačujućeg gola, ali sve je to bilo premalo za nešto konkretnije. Varaždin je pak kroz tranziciju imao nekoliko prilika za povećati vodstvo, prije svega zahvaljujući danas odličnom Šegi, ali realizacija nije bila na visini odnosno vratar Šubarić je upisao nekoliko sjajnih obrana.

Momčad s Kajzerice je tako ostala osmoplasirana momčad prvenstva gdje, nakon pet kola, još uvijek ne znaju za pobjedu, dok se Varaždin popeo na peto mjesto s osam osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano