Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Varaždin tek nakon 120 minuta i jedanaesteraca izbacio Grobničan

U zanimljivom Kup-utorku, tri su utakmice završile očekivanim raspletima, dok je Grobničan pošteno namučio prvoligaša Varaždina.

Grobničan je pak u ovu fazu natjecanja stigao apsolutnim rekordom ovog natjecanja, u kojem su slavili 1:29 na gostovanju kod Papuka u Orahovici, pri čemu je prvi strijelac kluba Dražen Pilčić zabio čak 10 zgoditaka. Sada ih pak čeka puno teži protivnik u vidu prvoligaša Varaždina koji ipak nije najopasniji teškaš koji je gostovao na Mavrincima. 2006. godine tu je došao zagrebački Dinamo, te slavio 0:2 pogocima Andersona Coste i Eduarda da Silve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinci su “natukli” dovoljno koeficijenta u prethodnoj godini da bi svoje natjecanje u Kupu započeli tek u ovoj fazi istog. Nakon što ih je Kup od 2016. pa do danas vodio na gostovanja u Soljane, Ilok, Siget, Zagreb, Bjelovar, Sesvete i Biograd na Moru, sada stižu u svoje najzapadnije gostovanje u povijesti Kupa. Podsjetnika radi, Varaždin je lani stigao do osmine finala Kupa, gdje ih je zaustavio Osijek.

Predrag Stilinović na klupi Grobničana nije puno mijenjao, nakon uzbudljivog vikend remija s Bjelovarom koji je završio 3:3, u prvoj postavi više nisu bili Lukas Rošić, Ivan Rupčić i Andre Franković. Zaigrao je Grobničan tako s početnim sastavom Curać – Golić, Galešić, Ušalj, Ravlija, Bosančić, Prpić, Batarelo, Akinola, Pilčić, Kovačević. Premda su Varaždinci s Osijekom igrali još u petak, Mario Kovačević ipak je nešto više rotirao sastav te odmarao glavne snage za ligaške oglede. Varaždin je tako od prve minute nastupio u sastavu Silić – Škaričić, Jelenić, Nekić, Bručić – Marina, Lusavec – Kolarić, Vugrinec, Banovec – Domjanić.

Grobničan je utakmicu otvorio velikom prilikom u 4. minuti kad je Bosančiću vratar Silić obranio udarac, a do kraja poluvremena ipak nismo gledali veće prilike niti s jedne, niti s druge strane.

U drugom poluvremenu obje su ekipe krenule s napadima i prilikama, no i Domjanić za goste i Pilčić za domaćine nisu bili precizni. Nakon toga je trener Varaždina Mario Kovačević, uvidjevši da je vrag odnio šalu, u igru počeo ubacivati prvotimce, no do kraja 90. minute njegovi igrači nisu uspjeli napraviti ništa, pa je susret otišao u produžetke.

I u produžecima smo gledali obostrano tvrdo nadmetanje, ogromnu je priliku za Grobničan propustio mladi Andre Franković u 109. minuti, poslavši loptu pored gola, pa je utakmica otišla u lutriju udaraca s bijele točke.

Snažna bura i sunce ometali su sve izvođače udaraca s bijele točke, no usprkos tome, precizna su bila svi izvođači sve do rezultata 3:2 za Varaždin, kada je igrač Grobničana Neriman Kočević promašio svoj udarac s bijele točke. Nakon njega precizni su bili svi sljedeći izvođači, uključujući Ivana Nekića koji je zabio odlučujući gol za 5:3 i prolazak Varaždina u daljnju fazu natjecanja.

Komentari

Povezano