Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Varaždin uz golčinu Postonjskog do pobjede nad Rudešom

Suprotno ustaljenim tekovinama, zadnju utakmicu 31. kola SuperSport HNL-a gledali smo u ponedjeljak popodne. Tamo su na stadion ŠC Rudeš snage odmjerili istoimeni domaćin i Varaždin. Bila je to utakmica revijalnog karaktera, jer Rudeš je već i matematički ispao iz lige dok su Varaždinci čvrsto usidreni u sredini ljestvice.

Ogromnu je brojku igrača iskoristio Rudeš ove sezone – njih gotovo 50 – pa smo u tom stilu vidjeli nove promjene u startnih 11 koje je postavio trener Davor Mladina. Mladi Marin Kuzmanić započeo je drugu uzastopnu utakmicu u srcu veznog reda, Fran Topić se nakon dvije utakmice pauze vratio na desno krilo, a ofenzivno postavljenu momčad nadopunila su dva napadača. Bio je to spoj iskustva i mladosti u vidu Jana Doležala te Duje Korača koji je po prvi puta u svojoj karijeri započeo prvoligašku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke smo promjene u početnoj postavi vidjeli i kod gostiju te njihovog stratega Nikole Šafarića. David Mištrafović po prvi put ove sezone započeo je utakmicu te zauzeo svoje mjesto u sredini terena. Luka Škaričić bio je na lijevom beku zbog izostanaka Antonija Boršića i Karla Bručića. Konačno, od prve smo minute gledali i Domagoja Drožđeka koji je bio na sebi “najkomotnijem” lijevom krilu.

Bio je to u prvih pola sata zanimljivi dvoboj dvaju otvorenih momčadi koje su igrale za gol više. Dobre su prilike propustiti zabiti igrači obiju momčadi, da bi prvi pogodak vidjeli u 29. minuti. Gosti su izborili jedan slobodni udarac na otprilike 30 metara od gola. Loptu je postao varaždinski kapetan Igor Postonjski i topovskim udarcem spektakularno pogodio rašlje Mateja Markovića za 0:1.

Primljeni pogodak kao da je malo usporio ofenzivne težnje domaće momčadi, dok su gosti do sučevog zvižduka za kraj prvog poluvremena bez poteškoća mogli postići još koji pogodak. Promašajima su se istaknuli Marko Dabro i Postonjski koji je opet bio u žiži zbivanja.

Obnovljenih je napadačkih ambicija Rudeš ušao u drugo poluvrijeme. Pogotovo su to naglasile nevjerojatne četiri promjene koje je Mladina napravio u 56. minuti. No, visoko postavljena zadnja linija značila je i puno prostora za kontranapade. Jednu smo takvu instancu vidjeli u 59. minuti kada Ivan Nekić šalje dugu loptu duboko iz svoje polovice. Izvrsna lopta pronašla je Marka Dabru koji se pokazao bržim od Tomislava Mrčele. Varaždinov napadač došao je ispred Mateja Markovića i ljevicom precizno pogodio bliži kut za 0:2.

Utakmica je potom ušla u još revijalnije vode. Varaždinci su se povukli i čuvalo vodstvo, pritom vrebajući prilike za novi pogodak iz pokojeg protuudara. Takvih su prilika imali, no preciznosti u završnici nije bilo. Rudeš je pak imao loptu u nogama većinu vremena, ali bila je to jalova inicijativa domaćih nogometaša.

Otvorila se tako prilika da vrijednu minutažu dobiju i mladići iz obiju momčadi. Kod Varaždina su to bili Leonard Vuk i Vito Šegović, ali i Sven Lesjak koji je ovima upisao svoj debi u seniorskom nogometu. Isto je kod domaće momčadi napravio i mladi Slovenac Sabur Ali, čime je Rudeš došao do orijaške brojke od 49 korištenih igrača ove sezone. Kad ih već neće bodovi, čeka se hoće li u ovoj statističkoj kategoriji pasti “jubilarac” u sljedećih pet kola.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano