Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Jadrana “otkinuli” prve bodove Ferencvarosu ove sezone; nedovoljno za pobjedu

Vaterpolisti splitskog Jadrana su danas u okviru šestog kola Lige prvaka na poljudskim bazenima ugostili mađarski Ferencvaros. U uzbudljivoj utakmici prepunoj promjena u vodstvu, vaterpolisti Ferencvarosa su tek nakon peteraca slavili s 20:17 za 23. pobjedu u isto toliko utakmica ove sezone u svim natjecanjima.

Obje ekipe su u ovaj susret ušle rasterećeno što se tiče poretka jer je i prije početka utakmica šestog kola skupine B bilo poznato da će mađarski prvak s prve pozicije u četvrtfinale, a hrvatski prvak s druge. Bio je ovo ogled u kojem su se momčadi konstantno izmjenjivale u vodstvu. Ferencvaros je poveo s 1:0, Jadran s 2:1 i 3:2, Ferencvaros s 4:3 i 5:4, Jadran ponovno sa 6:5, Ferencvaros sa 7:6, a na poluvrijeme se otišlo s neriješenih 7:7 iako vratar Jadrana Mate Anić nije upisao niti jednu jedinu obranu u cijelom prvom dijelu. Tijekom prvih 16 minuta se istaknuo Luka Bukić koji je postigao dva pogotka i asistirao za još tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u bazen, Jadran je pogotkom Jerka Marinića Kragića iz peterca poveo s 8:7, a onda Ferencvaros dolazi do prednosti od 9:8 pa onda Jadran uzvraća i vodi s 10:9 da bi naposljetku uslijedio niz Mađara od četiri uzastopna pogotka za prvo veće odvajanje na susretu i vodstvo od 13:10.

Čuvali su tu prednost od 2-3 gola razlike gostujući vaterpolisti sve dok Luka Bukić nije zabio za 15:15, minutu i 43 sekunde prije kraja dvoboja. Do kraja smo još vidjeli po jedan gol s obje strane te je u konačnici susret završen remijem od 16:16. Naravno, nakon toga su uslijedili peterci. Nažalost, u raspucavanju su Zvonimir Butić (obrana Vogela) i Đuro Radović (greda) bili neprecizni za Jadran, dok su sva četiri izvođača iz redova protivnika zabili za konačnih 20:17 i nastavak pobjedničkog niza.

Ferencvaros su do pobjede predvodili Stylianos Argyropoulos s četiri gola te Dušan Mandić i Szilard Jansik s tri, dok su kod Splićana Luka Bukić, Duje Pejković i Zvonimir Butić zabili po tri. Prvaci Mađarske su grupnu fazu završili sa 17 bodova, a prvaci Hrvatske s 10.

Komentari

Povezano