Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Juga dominantno izborili finale Eurokupa

Vaterpolisti Juga su u prvoj polufinalnoj utakmici Final Foura Eurokupa svladali španjolski Sabadell te su po drugi put u povijesti izborili plasman u finale tog natjecanja! “Gospari” su na riječkoj Kantridi s 11:7 bili bolji od španjolskog predstavnika.

Hrvatski doprvaci su vodili tijekom cijelog susreta. Dubrovčane je u vodstvo doveo Marko Žuvela sa svoja dva pogotka za 2:0, a iako je Sabadell do kraja prve dionice smanjio zaostatak na 3:2, sjajnom drugom dionicom je Jug na poluvrijeme otišao s vodstvom od 6:3. Pet od tih šest pogodaka su postigli Žuvela (3) i Franko Lazić (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazić se na samom početku treće dionice izjednačio sa Žuvelom te je svojim trećim pogotkom doveo Jug na 7:3. Sabadell je uzvratio golovima Kanstantsina Averke i Alberta Barrosa Macarro poslije čega su došli na -2, no Dubrovčani nisu dozvolili nikakav povratak u susret Španjolcima pa golovima Žuvele i Sergija Cabanasa ponovno odlaze na +4.

U četvrtoj četvrtini je Lazić s nova dva pogotka ovjerio pobjedu, a Jug je na kraju slavio s 11:7. Najefikasniji u pobjedi su bili Lazić s pet te Žuvela s četiri pogotka.

Time se klub iz Gruža vratio u finale Eurokupa po prvi put nakon 2000. godine kada su postali prvaci svladavši talijansku Pescaru s ukupnih 18-15 na dvije utakmice, dok im je to prvo europsko finale poslije 2017. godine kada su u finalu Lige prvaka poraženi od Szolnoka s 10:5.

Jug u finalu čeka pobjednika dvoboja između riječkog Primorja i njemačkog Spandaua koji je na rasporedu večeras od 20:00 sati.

Komentari

Povezano