Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Juga i Mladosti izborili grupnu fazu Eurokupa, Solaris i Primorje ostali kratki

Hrvatski vaterpolo će ove sezone u muškim klupskim natjecanjima imati tri predstavnika. Uz splitskog Jadrana koji će nastupiti u Ligi prvaka, u Eurokupu ćemo gledati dubrovački Jug i zagrebačku Mladost, rasplet je to ovotjednih kvalifikacija drugog po snazi natjecanja u Europi.

Prema očekivanjima, vaterpolisti Juga i Mladosti su sa sve četiri pobjede na svojim kvalifikacijskim turnirima suvereno izborili mjesto među 16 momčadi koje će se natjecati u Eurokupu. “Gospari” su se natjecali u francuskom Aix En Provenceu gdje su redom pobijeđivali domaći Pays d’Aix (17:11), talijanski De Akker iz Bologne (16:10), njemački Ludwigsburg (17:9), dok su u dvoboju za prvo mjesto sa 17:15 svladali Panathinaikos i to nakon preokreta u završnih pet minuta susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo najbolji pojedinac turnira je bio Marko Žuvela koji je poentirao čak 18 puta u četiri utakmice, a najviše se istaknuo baš protiv Panathinaikosa sa sedam7 zgoditaka. Istaknut ćemo i sjajan nastup 17-godišnjeg Petra Kulaša u trijumfu nad Ludwigsburgom kada je zabio pet golova.

“Žapci” su na bazenima Mladosti jednostavno izdominirali. Ni u jednoj utakmici nisu slavili s manje od sedam pogodaka razlike, a redom su padali crnogorski Cattaro (18:4), španjolski Sant Andreu (21:9), grčki Apollon Smirnis (13:6) i turska Enka (16:7). Također treba reći kako su izabranici Damira Vinceka dobili svih 16 četvrtina što je pokazatelj visokog nivoa i maksimalnog angažmana u svakom od nastupa.

Dvojica igrača su turnir zaključila s dvoznamenkastim brojem zgoditaka, a to su bili Andrija Bašić s njih 12 te Konstantin Kharkov s 11. Blizu je bio i Franko Lazić s 9.

Vaterpolisti Solarisa su u zahtjevnoj skupini u Barceloni bili u igri za plasman u grupnu fazu natjecanja sve do posljednje utakmice cjelokupnih kvalifikacija Eurokupa, no nažalost u tome nisu uspjeli. U prvom kolu su s 12:10 poraženi od grčkog viceprvaka Vouliagmenija i to nakon što su u posljednjih pet minuta dvoboja ušli s vodstvom od 9:8, ali onda je uslijedio niz od četiri uzastopna gola Grka i tu je bio kraj.

Nada se vratila nakon što su s 12:9 svladali talijanski SC Quinto, međutim u odlučujućem ogledu protiv Barcelone, u kojem im je trebala pobjeda od tri gola razlike, Šibenčani su poraženi sa 17:12.

Riječko Primorje nije imalo izgleda u jako zahtjevnoj skupini u kojem su se natjecali protiv Pro Recca, BVSC-a i Terrasse. Talijani su ih svladali s 13:3, a Mađari s 14:10, dok su u posljednjem kolu sa 16:14 svladali španjolsku momčad.

Komentari

Povezano