Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Juga izborili Ligu prvaka, poznati i protivnici

Nakon što su u prva dva kola kvalifikacija za Ligu prvaka upisali dvije pobjede, vaterpolisti Juga su plasman u grupnu fazu elitnog europskog natjecanja potvrdili pobjedom nad OSC Ujbudom iz Mađarske.

Nakon tijesne prve četvrtine koju su dobili s 4-3, ključnom dionicom se pokazala ona druga koju su dobili s čak 4-0 čime su na poluvrijeme otišli s vodstvom od 8-3. Do kraja su tu prednost uspješno sačuvali te su slavili s 14-10 za maksimalnih 9 bodova u kvalifikacijskoj skupini D kojoj je baš Dubrovnik bio domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maro Joković je predvodio listu najboljih strijelaca Juga s četiri gola, dok je Hannes Daube, kao i u prve dvije utakmice protiv Dinamo Bukurešta i Tourcoinga, još jednom postigao tri. U grupnoj fazi Lige prvaka ih očekuju branitelji naslova Pro Recco, Olympiacos koji ih je dobio prošle godine u razigravanju od 5. do 8. mjesta i Dinamo Tbilisi.

Riječko Primorje je također nastupilo u kvalifikacijama, a nakon subotnjeg poraza od Vouliagmenija, bilo je jasno da neće izboriti Ligu prvaka. U nedjelju su sa 16-14 poraženi i od talijanske Ortigije.

Dodajmo i da je poznata skupina Lige prvaka u kojoj će hrvatski prvak splitski Jadran nastupati, a to je skupina C u kojoj se nalaze Crvena zvezda, Ferencvaros i Jadran Herceg Novi.

Ove sezone se dogodila reforma natjecanja pa je tako 16 najboljih europskih momčadi podijeljeno u četiri skupine po četiri, a dvije najbolje ekipe iz svake skupine će proći u četvrtfinalnu rundu koja će također biti igrana po grupnom sistemu (dvije grupe po četiri momčadi). Nakon toga će dvije najbolje plasirane ekipe iz obje skupine otići na Final Four.

Komentari

Povezano