Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Juga pobjedom protiv Primorja ušli u finale Prvenstva Hrvatske

Vaterpolisti Juga pobjedom protiv Primorja u Rijeci, postali su prvi finalisti ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske. Susret je unatoč dobrom otporu Riječana, završio pobjedom Dubrovčana, ukupnim rezultatom 11:13.

U prvom susretu u Dubrovniku, na Gružu, Jug je odnio uvjerljivu pobjedu s ukupnim rezultatom 15:9 te je Primorju u uzvratu bila potrebna pobjeda kako bi seriju odveli u treću utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su u prvu četvrtinu ušli puno bolje nego li u prvom susretu te su u odmah pokazali kako žele pobjedu i produžetak serije. Riječani su odigrali čvrstu obranu, a raspoložen je bio i njihov vratar Mauro Ivan Čubranić. Riječani su iskoristili bolju igru te su, iako je raspoložen bio i vratar Juga, Toni Popadić, četvrtinu završili s prednošću od 2:1. Strijelci za domaćine bili su Karlo Babić i Fabio Crippa, a strijelac za Dubrovčane bio je Franko Lazić.

U drugoj četvrtini Jugaši su se odmah vratili iz rezultatskog zaostatka te su poveli golovima Hannesa Daubea i Mara Jokovića. Domaćini se međutim nisu predavali te su odmah izjednačili preko Lovre Paparića. Amerikanac Daube, svojim drugim pogotkom vratio je goste u vodstvo, ali domaćini odmah izjednačuju drugim pogotkom Babića te tim pogotkom ulaze u mini seriju.

Iako je Popadić pri rezultatu 4:4 obranio peterac Nizozemcu Kas Te Rieleu, bivši crnogorski reprezentativac, Darko Brguljan, vraća Riječane u vodstvo. Te Riele se zatim iskupljuje za promašeni peterac te postiže pogodak za prednost domaćih od dva razlike. Do kraja poluvremena Lazić je uspio smanjiti rezultat na 6:5 za Primorje te se tim rezultatom otišlo na poluvrijeme.

Gosti su u trećoj četvrtini ipak uspjeli okrenuti rezultat te su ukupno postigli šest pogodaka, a dobrom obranom ostavili su Riječane na tri pogotka. Prvo su Marko Žuvela i Joković preokrenuli rezultat da bi gosti preko Nike Čubranića, brata Maura Ivana, ponovno izjednačili.

Zanimljivo je i kako se s druge strane bazena našao i treći brat Čubranić, Fran, koji je bio zamjenski vratar Popadiću. Međutim, pogocima kanadskog reprezentativca Bogdana Djerkovica i krasnom šraubom Rina Burića, gosti odlaze na dva pogotka prednosti. Do kraja četvrtine Primorje je pogocima Jaše Kadiveca i Brguljana uspjelo održati priključak, ali je Daube sa svoja nova dva pogotka ostavio goste u prednosti od dva razlike.

U četvrtoj četvrtini Jugaši su se odmah odvojili na tri pogotka prednosti trećim golom Lazića, a Brguljan također svojim trećim pogotkom smanjuje tu prednost na dva pogotka. Međutim Joković novim pogotkom vraća Dubrovčanima prednost koju nisu ispuštali do kraja susreta. Primorje je preko Tina Brubnjaka uspijelo samo smanjiti rezultat na ukupnih 11:13

U drugom polufinalnom susretu u petak se u Zagrebu susreću Mladost i Jadran Split. U prvoj utakmici, Splićani su s ukupnih 15:5 uvjerljivo pobijedili Zagrepčane te bi se pobjedom pridružili Jugu u finalu.

Komentari

Povezano