Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Juga poslije raspucavanja osvojili Kup Hrvatske

Vaterpolisti dubrovačkog Juga i splitskog Jadrana su danas u Zadru po treći put u nizu igrali finale hrvatskog kupa. Nakon nove drame koja je okončana raspucavanjem peteraca, s ukupnih 15:14 su slavili vaterpolisti Juga za njihov 16. trofej ovog natjecanja.

Dubrovčani su susret otvorili na fantastičan način. Nakon jedva četiri i pol minute vaterpola, Jug je na krilima Hannesa Daubea koji je postigao tri pogotka, poveo s čak 4:0. Prvi gol su vaterpolisti Jadrana postigli nakon punih šest minuta kada je Loren Fatović najavio svoju veliku večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Jug golovima Mare Jokovića i Hannesa Daubea dolazi do maksimalnih pet pogodaka razlike (6:1) na startu druge dionice. U konačnici se na poluvrijeme otišlo s 8:4 za Jug, a tijekom prvih 16 minuta su se istaknuli Daube s četiri gola za Jug te Fatović s tri gola za Jadran.

Fatović je nastavio spektakularnu večer i u trećoj četvrtini postiže prva dva pogotka kojima spušta zaostatak Jadrana na samo -2. Nakon šest minuta bez gola u trećoj dionici, Maro Joković zabija za 9:6 što će se pokazati posljednjim pogotkom Dubrovčana na utakmici. Do kraja kvartala su Konstantin Kharkov i Loren Fatović spustili zaostatak na samo -1 pred početak posljednje četvrtine.

Fatović je gotovo samostalno držao Jadran u igri te je pogotkom nakon samo 43 sekunde, njegovim sedmim na utakmici, izjednačio na 9:9. Nakon toga su obrane obaju ekipa briljirale i nisu dozvoljavale protivnicima dobre situacije za udarac. Najbliže pogotku je Jug bio 45 sekundi prije kraja kada su nakon izborenog igrača više i Kobešćakovog timeouta Marko Žuvela imao zicer iz blizine, no promašuje cijeli gol.

Jadran je na kraju imao posljednji napad za pobjedu. Josip Vrlić je izborio isključenje Rina Burića, ali udarac Lorena Fatovića s lijevog krila zaustavlja Toni Popadić i o osvajaču Kupa Hrvatske odlučuju peterci.

Već u prvoj seriji je Mate Anić zaustavio pokušaj Marka Žuvele, ali odmah u drugoj seriji Anićev suigrač Konstantin Kharkov promašuje kompletan gol, a Maro Joković pogotkom vraća stvari na početak. Nakon toga je sljedećih osam udaraca završilo u golu, sve dok ponovno nije došao na red Kharkov. Ovog puta nije prebacio gol već je loptu poslao pokraj vratnice, a Joković ni ovog puta ne griješi te mirno realizira peterac za novi trofej u kolekciji Jugaša.

Jug su do pobjede predvodili Hannes Daube s pet pogodaka te Maro Joković s četiri, dok je još jednom sjajan bio Toni Popadić s 11 obrana. Kod poraženih je samo jedan igrač postigao više od jednog pogotka – Loren Fatović koji je zabio njih 9.

Komentari

Povezano