Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Juga tijesnim porazom okončali nastup u Ligi prvaka

Vaterpolisti Juga i Barcelonete su danas otvorili Final Eight vaterpolske Lige prvaka koji se održava u Beogradu. Dubrovčani su pružili veoma dobar otpor favoriziranim Španjolcima i bez kapetana Lorena Fatovića, ali su na kraju ipak poraženi rezultatom 11:9.

Prva četvrtina nije obilovala pogotcima, ali jest petercima, naročito onim nerealiziranim. Tijekom uvodnih 8 minuta, vidjeli smo 5 peteraca i dva pogotka. Za Barcelonetu je zabio Munarriz, dok su Larumbe i Perrone bili neprecizni. Larumbe je pogodio stativu, dok je Perroneov udarac obranio Popadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Jug je prvi peterac realizirao Maro Joković, dok je Unai Aguirre obranio udarac Marka Žuvele. U drugoj četvrtini se igralo gol za gol sve do rezultata od 4:4 dvije minute prije kraja prvog dijela. Tada Gospari iznuđuju igrača više, a Vjekoslav Kobešćak poziva minutu odmora. Isplatilo se to Dubrovčanima jer Konstantinos Kakaris zabija s igračem više za prvo (i jedino) vodstvo na utakmici.

Nije ono dugo trajalo jer su Katalonci izjednačili već u sljedećem napadu pogotkom Unaija Biel Lare s igračem više te se s tih 5:5 otišlo na veliki odmor.

Španjolski prvaci su tijekom prve tri minute treće dionice postigli tri uzastopna pogotka te su se odvojili na +3 što će se u konačnici pokazati ključnom serijom. Taj niz je prekinuo Maro Joković pogotkom iz peterca, no Biel Lara zabija za novih +3.

Marko Žuvela je treću četvrtinu zaključio pogotkom za 9:7, dok je svojim trećim golom na utakmici otvorio četvrtu dionicu te su Dubrovčani tako još jednom došli do minimalnog zaostatka od 9:8.

Nakon toga su Jugaši ostali 6 minuta bez gola što su Španjolci iskoristili te su se pogotcima Biel Lare i Pavillarda ponovno odvojili na +3. Počasni pogodak je samo četiri sekunde prije kraja postigao Hrvoje Zvono za konačnih 11:9.

U redovima Juga je Marko Žuvela bio najbolji strijelac s 3 pogotka, dok je odličan između vratnica bio Toni Popadić s 11 obrana i dva obranjena peterca. Ovim porazom je zaključena sezona Dubrovčana koju su završili s dva trofeja, onog u Regionalnoj ligi i hrvatskom Kupu, dok su u finalu Prvenstva Hrvatske poraženi s 3-2 protiv splitskog Jadrana.

Komentari

Povezano