Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vaterpolisti Primorja svladali Spandau i zakazali hrvatsko finale Eurokupa

Po četvrti put u 21. stoljeću, u finalu vaterpolskog Eurokupa ćemo gledati dvoboj momčadi iz iste države. Ovog puta ta dva kluba dolaze iz Hrvatske jer su se vaterpolisti Primorja pobjedom od 14:12 protiv Spandaua u finalu pridružili vaterpolistima Juga koji su ga izborili nešto ranije danas trijumfom protiv Sabadella.

Spandau je prvi poveo golom Tamasa Sedlmayera, ali Nizozemac Kas Te Riele s dva uzastopna gola dovodi Primorje u prvu prednost na dvoboju. Do kraja četvrtine su obje momčadi napravile seriju od 2-0 pa su Riječani na predah otišli s vodstvom od 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u drugoj četvrtini su vaterpolisti Primorja ostali bez ijednog pogotka što je njemačka momčad iskoristila te je s tri postignuta pogotka u nizu na poluvrijeme otišla s vodstvom od 6:4 koje je Marek Tkač prvim golom drugog dijela povećao na 7:4. Niz je prekinuo Lovro Paparić, a nakon što je Tkač postigao gol za 8:5, Primorje je serijom od 4-1 izjednačilo na 9:9.

Nevjerojatna treća dionica je zaključena s čak 12 pogodaka, sedam Primorja i pet Spandaua pa se u odlučujućih osam minuta ušlo s neriješenih 11:11. Hrvatski predstavnik bolje otvara četvrtu četvrtinu pa golovima Fabia Crippe i Tina Brubnjaka po prvi put dolaze do vodstva od dva pogotka razlike. Do kraja susreta su obje momčadi postigle po jedan gol pa je počelo veliko slavlje na Kantridi.

Momčad Igora Hinića su do pobjede predvodili Tin Brubnjak, Fabio Crippa, Kas Te Riele te Niko Čubranić s po tri pogotka. Primorje će u finalu protiv Juga igrati u subotu od 20:00 sati. Bit će ovo drugo hrvatsko finale u povijesti europskih klupskih natjecanja, a prvo se odigralo 1993. godine kada je splitski Jadran u Kupu prvaka pobijedio zagrebačku Mladost s ukupnih 13-12.

Hrvatska će tako po treći put u povijesti imati osvajača vaterpolskog Eurokupa nakon momčadi Juga iz 2000. godine te Mladosti iz 2001.

Komentari

Povezano