Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vatreni je otpisan u Ajaxu, slijedi mu transfer u Serie A?

Ajax iza sebe ima poprilično turbulentnu sezonu u kojoj su završili peti na prvenstvenoj ljestvici. U više navrata na meti kritika našli su se hrvatski reprezentativci Josip Šutalo i Borna Sosa, a upravo je potonji nedavno otpisan i prebačen u drugu momčad.

Kako sada stvari stoje Sosa je blizu prelaska u Torino, vijest je to koju je prenio talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevi bek hrvatske reprezentacije trebao bi doći na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa na kraju sezone, a za sada nije poznat iznos potencijalne odštete. Sosa bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2028. godine koji bi se aktivirao u slučaju da talijanski klub odluči otkupiti njegov ugovor.

Torino je prošlu sezonu završio na devetom mjestu pod vodstvom Ivana Jurića koji je u međuvremenu napustio klub. Tamo se nalazi još jedan hrvatski reprezentativac, a riječ je o Nikoli Vlašiću koji bi svakako olakšao proces prilagodbe u slučaju da se ovaj transfer ostvari.

Sosa je prošao nogometnu školu Dinama te ga je 2018. godine Stuttgart kupio za šest milijuna eura. Tamo se zadržao pet godina i za to vrijeme upisao 115 nastupa te pet pogodaka uz 35 asistencija. U Ajax je stigao prošlog ljeta za osam milijuna eura, a u prethodnoj sezoni upisao je 27 nastupa i pet asistencija. Za Vatrene je nastupio 21 put, dok je na Euru u Njemačkoj zaigrao samo šest minuta u susretu protiv Albanije.

Komentari

Povezano