Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vatreni odabrali kamp za Europsko prvenstvo: Lokacija je gotovo idealna

Hrvatski nogometni savez potvrdio je odabir kampa za predstojeće Europsko prvenstvo, sukladno geografskom rasporedu utakmica grupne faze u Berlinu, Hamburgu i Leipzigu.

Iz mnogobrojnih mogućnosti, odluka je na koncu pala na kamp u Neuruppinu, gradiću od 30.000 stanovnika koji se nalazi u saveznoj državi Brandenburg. Zanimljivo, Neuruppin je grad koji je osnovan 1688. godine i u potpunosti devastiran velikim požarom 1787. godine, nakon čega je ponovo izgrađen u neoklasicističkom stilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski će reprezentativci boraviti u Resortu Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner, koji nudi udoban smještaj s umirujućim pogledima na pitoreskno jezero, kao i spa & wellness zonu s bazenima, saunama i jacuzzijima, a igrači će trenirati na Volksparkstadionu obližnjeg niželigaša MSV 1919 Neuruppin.

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Berlina, 22 kilometara od Hamburga i 227 kilometara od Leipziga što znači da momčad neće morati putovati avionom već autobusom i to dionicama koje ne bi trebale biti dulje od 3 sata vožnje.

Uvijek krećemo od toga da nam je dužnost omogućiti reprezentaciji najbolje moguće uvjete, pa smo stoga još 2022. godine krenuli u cijeli proces, pri čemu, naravno, nismo s tom temom opterećivali stožer reprezentacije prije i tijekom kvalifikacija. Neuruppin je s razlogom bio jedan od najtraženijih kampova u cijelom katalogu Uefe te me raduje što se naša logistika u tome odlično snašla i prestigla brojne druge reprezentacije. Izvrsno smo geografski pozicionirani za natjecanje u skupini, imat ćemo idilično okruženje te odlične sportske uvjete za rad, što je za reprezentaciju najvažnije”

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić
Komentari

Povezano